Šef stručnog štaba rukometaša Borca, Ratko Đurković, obavio je prozivku na početku priprema za drugi dio sezone. Banjalučani su zadržali igrački kadar sa kojim su i ušli u šampionat, a u nastavku će biti jači za dva kvalitetna igrača.

Riječ je o lijevom beku Mihailu Stošljeviću koji je došao iz Prijedora, te iskusnom čuvaru mreže Milanu Kosanoviću, nekadašnjem golmanu novosadske Vojvodine i beogradske Crvene zvezde, koji bi trebali da pomognu novim saigračima da ispune zacrtane ciljeve, plasman u Ligu za prvaka, a potom i napad na šampionsku titulu.

Imali smo sasvim dovoljno vremena da se odmorimo tako da sada možemo da krenemo u pripreme koje ćemo kompletne odraditi u Banjaluci. Plan je da se radi dva puta dnevno, prije podne na kondiciji, a poslije podne sa loptom, na taktičko-tehničkom uigravanju – naglasio je Đurković.

Početak priprema opravdano su propustili Damir Efendić i Mirko Majić koji imaju obaveze sa reprezentacijama BiH, odnosno Crne Gore,  a u narednih dvadesetak dana Banjalučani će odigrati i pet kontrolnih mečeva.

Već smo dogovorili tih pet utakmica, a u prve dvije rival će nam biti Spačva iz Vinkovaca. Gostovaćemo u Hrvatskoj 18. januara, a tri dana kasnije Spačvu ćemo dočekati u ”Boriku”. Potom slijede tri meča u Sloveniji, a rivali će nam biti Škofja Loka, Celje i Gorenje – pojasnio je Đurković.

Inače, ”crveno-plavi” će na početku nove sezone, prvog vikenda u februaru, gostovati u Maglaju.