Fudbaleri banjalučkog Borca sutra počinju novu sezonu. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona domaćini su albanskom prvaku, ekipi Egnatija.

“Crveno-plave” očekuje treći nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a deseti u evropskim klupskim takmičenjima (ne računajući Mitropa kup).

U prethodna dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona Banjalučani nisu uspjeli da prođu u narednu fazu, a svi se nadaju da će protiv albanskog šampiona Egnatije biti treća sreća.

Vrijeme je nešto što svakom treneru nedostaje pa i Borčevom Mladenu Žižoviću koji je prije mjesec dana preuzeo crveno-plave.

Zadovoljan je odrađenim pripremama.

Kaže da su igrači u kratkom periodu shvatili njegovu viziju te očekuje da će već to primijeniti protiv albanskog šampiona Egnatije.

– Rezultati pokazuju da dobro treniramo i radimo. Zarotirali smo igrački kadar, svakom treneru je neophodno vrijeme, ali ga mi sada nemamo. Imali smo vremena da se upoznamo sa protivnikom i odradili smo analizu. Egnatija ima kvalitet, ali i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo i steknemo povoljan rezultat pred revanš u Elbasanu – rekao je Žižović.

Igrači su svjesni važnosti utakmice. Pojačanja su se dobro uklopila, a iskustvo Srđana Grahovca i nekolicine Borčevih igrača moglo bi da ima važnu ulogu.

Borčev kapiten očekuje pun stadion i fantastičan ambijent.

– Pripreme su gotove. Nismo imali povreda što je najbitnije. Doveli smo dosta igrača kojima smo pokazali šta je Borac i šta se od njih očekuje. Došao je novi šef. Upoznali smo se sa njegovim zahtjevima i znamo šta trener od nas očekuje. Dolazi najbitnije ono za šta smo svi radili godinu dana. Ovo je istorijska utakmica, ako prodjemo prvo pretkolo onda nam se otvaraju nove velike mogućnosti. Očekujem pun stadion i fantastičan ambijent – rekao je Grahovac.

Ovo je jedna od važnijih utakmica u Borčevoj istoriji.

Eliminacijom albanskog šampiona otvaraju se vrata svjetlije budućnosti.

Utakmica na Gradskom stadionu počinje sutra od 21.00 čas.

Kapije će biti otvorene od 19.00 časova. Pravdu će dijeliti Poljak Daniel Stefanski.