Nakon neočekivanog i krajnje neprijatnog poraza u Maglaju, rukometaši Borca ušli su u meč sa Zrinjskim čvrsto riješeni da se pred svojim navijačim iskupe za taj neuspijeh i pokažu da imaju kvalitet da ostanu u borbi za najviši plasman.

Na tribina ”Borika” okupilo se bezmalo 2.000 gledalaca, gotovo polovinu činili su oni najvatreniji i najvjerniji, ”lešinari”, koji su napravili zaista veličanstvenu atmosferu.

To je dalo krila Banjalučanima koji su od starta krenuli silovito i veoma brzo, već u osmom minutu, došli do četiri gola prednosti, 5:1, Pokušavali su ”plemići” da se vrate u meč, ali im to nije uspijevalo, pa su ”crveno-plavi” do odmora svoje vođstvo čak i uduplali (19:11, 29. minut).

U nastavku je domaćin sve do 46. minuta održavao stečenu prednost, a onda je došlo do naglog pada u igri izabranika Ratka Đurkovića. Mostarci uspješno koriste i zaista fenomenalne intervencije golmana Marina Paradžika i na minut i po prije kraja prilaze na samo tri gola zaostatka – 23:26. Ipak, Goran Daničić svojim trećim pogotkom u posljednjem minutu rješava sve dileme i Borac na kraju slavi i više nego zasluženi trijumf – 27:23.

Borac – Zrinjski27:23(19:12)

Dvorana: “Borik”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Amar i Dino Konjičanin (Banjaluka). Delegat: Pero Marić (Mostar). Sedmerci: Borac 4 (2), Zrinjski4 (3). Isključenja: Borac 16 minuta, Zrinjski8 minuta. Diskvalifikacija: Duško Hercegovac (Borac), treće isključenje u 47. minutu.

BORAC: Beširević, Memić 2, Đurđević, Hercegovac, Daničić 3, Mijatović 4, Kosanović (13 odbrana, 1 sedmerac), Bubić, Efendić, Nježić 7 (2), Majić 5, Lončar 4, Ćelić, Ćeranić,Unčanin 2. Trener: Ratko Đurković.

ZRINJSKI: Šarac (2 odbrane), Vistorop 5, Perić 1, Orlović 1, Bošković 1, Delić 4, Mandarić 4 (3), Sarajlić 4, Paradžik (14 odbrana, 2 sedmerca), Ivanović 1, Babić, Kozina, Šoljić 2, Džeba. Trener: Zdravko Medić.

Povreda Ivanovića

Mladi rukometaš Zrinjskog, Nikola Ivanović, već u prvom minutu, prilikom postizanja svog jedinog gola, doživio je težak pad udarivši glavom o parket. Zadobio je, po svemu sudeći, potres mozga zbog čega je na poluvremenu prebačen u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar, gdje mu je ukazana prva pomoć, ali je i zadržan preko noći na posmatranju.