Ako bi se birao najveći fudbalski zaljubljenik na našim prostorima, nema sumnje da bi Danijel Lovrić bio u najužem izboru! Fuddbalski fan na sve utakmice ide biciklom, i to ne one koje prate svjetla velikih reflektora, već one male, u kojima i jeste draž fudbala. A, takvih je Danijel na hiljade kilometara odradio….

– Trenirao sam fudbal punih 19 godina, da bi 2015. prešao na biciklizam, kako nisam mogao i dalje bez fudbala, spojio sam ugodno sa korisnim – započinje priču Danijel, koji ima 30 godina, i živi u banjalučkom naselju Dragočaj.

-Juče sam oko 07:00 ujutru krenuo za Teslic, gdje sam bio oko 13 časova. Želio sam da budem podrška prijatelju Nikoli Kopanji, koji igra z Proleter i bore se za opstanak. Moj Nidže vratio mi sve dobrom igrom i pobjedom 2:0 – priča Danijel, kojeg je jučerašnje zadovoljstvo koštalo 132 pređena kilometra u oba pravca!

– Put sam posvetio, dobrom prijatelju, Nikoli Kopanji. Po njegovom dolasku iz srbačke Sloge u Proleter, odmah sam rekao da cu doći, prvu domaću utakmicu, i evo hvala Bogu, vrijeme me poslužilo.

A, ovakvih poduhvata bilo je i ranije, i to i na daljim relacijama.

– Prije tri godine sam išao put Tuzle, na utakmicu Sloboda – Sarajevo. Tada sam išao kod prijatelja Perice Ivetića, koji je tada igrao za Slobodu. Prošle godine sam išao, put Sarajeva, na utakmicu, Olimpik – Široki Brijeg, isto put posvećen, prijatelju, koji igra za Olimpik, a to je Branko Ojdanić – naglašava naš sagovornik i skromno dodaje:

– Volim Fudbal, volim ljude, koji su istaknuti sportisti, prirodu volim. i sve kada to spojite dobijete ovu moju kombinaciju putešestvija.

Pored fudbala, Danijel je stigao biciklom i do Ostroga, potom je išao na more u Split i Makarsku, a najčešća mu je relacija Banjaluka – Jajce, često ga možete sresti u kanjonu “Tijesno”.

A, planovi su sledeći:
Nekada bi zapucao i dalje, samo da mogu, jer imam prijatelja, koji je daleko baš, na Islandu, a radi se o Danijelu Majkiću. Tog čovjeka izuzetno cijenim i poštujem – naglašava Danijel Lovrić, i sjeda na bicikl, jer svaka utamica je njegova, bila premijerligaška, ili “bundesligaška”. Kad se fudbal voli, rangovi nisu ni bitni…..