Fudbaleri mrkonjićke Slobode oprostili su se od daljeg takmičenja u Kupu Republike Srpske. Naime, Mrkonjićani su u Banjaluci poraženi od prvoligaša Železničara Sport Team 3:0. Strijelci za Želju bili su Teodorović, Baštić i Kršić.

U stručnom štabu Slobode u ovom meču nisu nešta posebno očekivali, jer su i pred ovu utakmicu zbog suspenzije fudbalera na isceniranim događajima u Šamcu, nisu mogli računati na Duška Mitrića, Igora Mirkovića, Nikolu Zeca i Vladana Gračanina. Osim toga nekoliko fudbalera je imalo probleme sa povredama, pa je stručni štab Slobode za ovaj meč na raspolaganju imao samo dvest igrača.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, kaže da je ova utakmica došla u nezgodnom trenutku i da je njegov maladi tim u prvom poluvremenu dobro parirao Želji.

 -U prvom poluvremenu smo na terenu dejelovali solidno i osim jedne greške kada smo primli gol. Nemam neke ozbiljnije zamjerke svojim igračima. U drugom poluvremenu osjetio se umor kod fudbalera, nakon nedeljnog meča sa Mladosti iz Donje Slatine. Što smo mi u stručnom štabu i očekivali. Za ovaj meč na raspolaganuu smo imali samo 12 igrača i ništa bolje nismo mogli ni očekivati. Čestitamo Želji na zasluženoj pobjedi i želimo im mnogo uspijeha u nastavku takmičenja. A nama ostaju ova dva dana da se dobro odmorimo i pripremimo za meč u Tesliću – kaže Mirković.

Slobodan Dakić