Nova uprava Fudbalskog kluba Sloga već je povukla konkretne rezultate. Žiro račun kluba koji je više od godinu dana bio blokiran na iznos od 17 hiljada KM, ovih dana je deblokiran jer je izmiren dio dugovanja prema Nestro petrolu. Napravljen je i sporazum po kojem se Sloga obavezala da će ostatak dugova izmiriti u narednih godinu dana.

Dugovi prema tadašnjem Energopetrolu, a sadašnjem Nestro petrolu, biće izmireni. Postigli smo sporazum i omogućili klubu da može normalno funkcionisati – rekao je novoizabrani predsjednik Vladimir Gužvić.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Dražen Dragosavljević koji u saradnji sa upravom kluba traži najbolja rješenja za sastav tima koji će nastupiti u proljećnom dijelu sezone. Dogovor je da oslonac tima budu igrači sa područja srbačke opštine, a dosta nade se polaže u mlađe snage.

Očekuje se da će ekipu pojačati mladi Srpčani Dražen i Dejan Babić koji su povratnici u klub, kao i iskusni Dejan Nježić.

Trenutno postoje planovi da u timu nastupe četiri igrača koji nisu iz Srpca, a za kojima, zbog njihovog kvaliteta, postoji potreba da se nađu u timu, uz uslov da se uklope u finansijski plan za ovu godinu. To su Milenko Devušić, Nemanja Railić i Nemanja Kutić, koji su već nastupali za Slogu i Dragan Vindžanović koji je sa uspjehom nastupao u Čelincu i bio jedan od najboljih strijelaca u Regionalnoj ligi.

Pripreme za proljećnu sezonu su počele prošle sedmice i prvi dio će se odvijati u sportskoj dvorani, a iduće sedmice će igrači trenirati na otvorenom. Zadovoljan sam zalaganjem igrača i radom novog trenera, a stručnom štabu je priključen i fitnes instruktor Danijel Drinić koji će raditi na poboljšanju kondicije igrača – istakao je Gužvić.

Kako bi se poboljšala finansijska situacija, nova uprava će štampati godišnje članske karte koje će koštati 20 KM i koje će omogućiti ulaz na sve prvenstvene i kup utakmice. Karte će biti lijepo dizajnirane sa novim sloganom kluba “Srbac u srcu”, a moći će se nabaviti posredstvom članova uprave kluba.

Prodaja će brzo početi i pozivam sve prijatelje kluba i naše vjerne navijače da kupe kartu i tako pomognu svom klubu. Pored toga, planiramo da kontaktiramo nekadašnje igrače Sloge koji su ugledni privrednici ili se nalaze na važnim pozicijama u javnom sektoru da takođe pruže pomoć i ostvare sa nama saradnju u svakom pogledu, a sve u cilju prevazilaženja finansijske krize i stabilizacije kluba – naglasio je Gužvić.