Utakmica 11. kola Područne lige, grupa “Semberija”, između OFK “Magnojević” i FK “Borac” iz Trnjaka nije završena, pošto su gosti ostali samo sa šestoricom igrača u polju. Inače, oni su na utakmicu došli sa osam fudbalera, a tokom utakmica dvojica su se povrijedila, pa je glavni sudija utakmice Boban Kovačević iz Bijeljine, u skladu sa PFI utakmicu prekinuo.

U momentu prekida rezultat je glasio 5:0, a golove za domaće postigli su: Jugović u 5. i 7., Lukić u 12., Jovanović u 15. i Miličić u 31. minutu.

I ništa ne bi bilo čudno da takmičarski organ PFS Bijeljina nije donio odluku suprotno propisima.

Naime, organ PFS Bijeljina utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0, iako je u momentu prekida rezultat glasio 5:0, pozivajući se na član 61. stav 1. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSRS, koji upravo suprotno kaže.

A taj član 61. stav 1. precizira jasno situaciju u ovim slučajevima:

– Ako je neka utakmica prekinuta zbog incidenta, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštivanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i sl., a utvrdi se da je za prekid odgovoran jedan od učesnika, utakmica će se registrovati rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivničke ekipe, ukoliko do prekida protivnička ekipa nije postigla bolji rezultat.

Sve je kristalno jasno. Ovdje je oštećena ekipa OFK “Magnojević” za dva gola, koja je trenutno vodeća ekipa u ovom rangu takmičenja, pa se nadamo da ovakav propust neće uticati na konačan plasman po završetku sezone.

Nama ostaje da nagađamo zašto se ovo desilo u PFS Bijeljina, našem najvećem područnom savezu. Da li takmičarski organi ne čitaju članove Pravilnika do kraja ili je za njih broj tri veći od broja 5. Prosudite sami.