Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske Rudar Prijedor završio je prvi dio sezone sa samo jednim porazom i četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvijezdu 09.

Činilo se tada da će ekipa rutinski sačuvati lidersku poziciju i izboriti povratak u Premijer ligu. Da bi se obezbijedili, čelnici Prijedorčana su u zimskom prelaznom roku pojačali ekipu sa nekoliko kvalitetnih fudbalera i sa dosta optimizma su dočekali nastavak prvenstva. Međutim, u samo četiri odigrana kola proljećnog dijela sezone izabranici Borisa Savića već dva puta su pognute glave napuštali teren. Prvo na svom stadionu nakon meča sa Željezničar Sport timom (1:2), a posljednji poraz na gostovanju kod Alfa Modriče od 0:1, upalio je sve alarme na Gradskom stadionu u Prijedoru.

– Ako nastavimo sa slabim partijama i ukoliko se desi da naš cilj, prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, bude ugrožen biće drastičnih rezova – poručio je sportski direktor Rudar Prijedora Saša Stević.

Prema njegovim riječima, svi rivali Rudara u utakmicu ulaze sa maksimalnim motivom da odigraju dobar susret i ostvare pozitivan rezultat što kod Prijedorčana baš i nije slučaj.

– Logično je, i tu ne vidim ništa loše, da protiv nas svi igraju punom snagom, jer je ipak Rudar Prijedor motiv za većinu klubova. U suštini to nije nikakav problem samo kada bismo i mi u tim utakmicama odigrali motivisano i angažovano, a kako to nije tako, logično je da kiksamo. Sreća u nesreći je da već sutra na svom terenu igramo protiv Drine pa ćemo imati šansu da se vratimo na pobjednički kolosijek – dodao je Stević.

Prije bilo kakvih rezova uprava će pokušati da razgovorom popravi loše stanje.

– Održali smo sastanak sa stručnim štabom i igračima na kojem smo im rekli šta im zamjeramo kao i na ono na šta moraju da obrate posebnu pažnju. Istina je da smo izuzetno nezadovoljni proljećnim rezultatima, jer smatramo da imamo najbolju ekipu u ligi koju smo pojačali u odnosu na jesen. Ne djelujemo ni loše na terenu, stvaramo šanse, ali je izostala realizacija. I onda, nakon što nam zbog tih promašaja padne koncentracija, primamo glupe golove. Kako uostalom biti zadovoljan podatkom da smo jesenas na 15 utakmica primili šest golova, a sada nakon prva četiri kola čak pet puta smo vadili loptu iz mreže – naglasio je Stević.

Vjerujem u ekipu

Predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović bio je mnogo blaži govoreći o nešto lošijim rezultatima koje njegova ekipa postiže u prvenstvu Republike Srpske.

– Nije tajna, zakazali su oni od kojih smo najviše očekivali, a vjerujem da je to samo trenutna slabost. Naravno da mi nije drago zbog ovih rezultata, ali to je sport. Imam puno povjerenje u stručni štab i igrače, i vjerujem da će na kraju sve doći na svoje mjesto te da ćemo završiti na prvom mjestu – poručio je Milunović.

“Glas Srpske”