U Ljubiću nema odmora – tako bi se mogao opisati period zimske pauze u prnjavorskom kolektivu!

Pauzu između polusezona Prnjavorčani su iskoristili ponajviše za radove na poboljšavanju uslova. Pomoćni teren stadiona “Siniša Peulić” obasjali su novi reflektori, puno uslovniji za rad. Ovom su se najviše obradovali mališani iz Ljubićeve škole, njih preko 150, koji će trenirati pod svjetlima reflektora.

Proteklih nekoliko dana imali smo niz aktivnosti u klubu. Od novih reflektora, do radova na terenu. Uz to smo riješili i zaostala dugovanja koja se odnose na vodu i struju a nisu bila mala, a koja su bila na teretu kluba godinama unazad, poručio je čelni čovjek kluba Zoran Deket

Paralelno sa tim, radilo se i na busenovanju glavnog terena, i to zahvaljući radu članova kluba, koji su samoinicijativno pokrenuli akciju, kako bi teren dočekao prvenstvene izazove u boljem stanju nego što je bio jesenas.

– Proteklih nekoliko dana imali smo niz aktivnosti u klubu. Od novih reflektora, do radova na terenu. Uz to smo riješili i zaostala dugovanja koja se odnose na vodu i struju a nisu bila mala, a koja su bila na teretu kluba godinama unazad. Ovom prilikom moram istaknuti i veliko zalaganje nekolicine ljudi iz kluba, od kojih ću izdvojiti šefa omladinske škole Gorana Deketa, sekretara Zorana Ančića, trenerima Zeljkoviću, Šobotu i Simiću, jer ponajviše zahvaljući njima ovaj klub i opstaje. Uz njih velika zahvalnost i nekolicina igrača seniorskog tima, predvođenih Zoranom Kovačevićem, porodici Trivičević kao i ekonomu, koju su radili na sanaciji terena. Takođe zahvalnost Želimiru Gatariću čijim posredstvom je obezbjeđeno pola sredstava za nove reflektore – rekao je čelni čovjek Ljubića Zoran Deket.

Ljubić je u nedjelju na Izboru najboljih sportista opštine Prnjavor dobio nagradu za najbolji kolektiv ove opštine za 2019. godinu. Pored toga nagrađeni su i prvi topnik Druge lige Aleksandar Žižak, te mlade nade Nemanja Radonjić i David Kitić.

Ono čime se klub može pohvaliti jeste omladinski pogon koji ima preko 150 polaznika, naglašava načelnik Prnjavora Darko Tomaš

Narednog vikenda nastavlja se Druga liga, Ljubić će na noge Slobodi iz Mrkonjić Grada, a taj vikend obilježiće i završnica Zimske lige prijateljstva za uzraste 2007. godišta i mlađih, koja okuplja 7 ekipa iz Prnjavora, Doboja, Dervente, Broda, Brčkog, a čija će se završnica po prvi put igrati u Prnjavoru, a čiji je generalni pokrovitelj načelnik opštine Darko Tomaš.

– U prethodnom periodu u Fudbalskom klubu Ljubić desili su se brojni pozitivni pomaci. Zahvaljujući klupskom rukovodstvu Ljubić je danas stabilan klub. Ono čime se klub može pohvaliti jeste omladinski pogon koji ima preko 150 polaznika, koji ostvaruje dobre rezultate, a koji su pokazatelj dobrog rada trenera – istakao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, te dodao da će ovakav rad u klubu imati njegovu punu podršku i u narednom periodu. Nema sumnje da je Ljubić stao na zdrave noge, te da može poslužiti kao pozitivan primjer.

Što je najbitnije u Prnjavoru ne planiraju stati…