Neće biti lako fudbalerima Radnika na gostovanju u Laktašima, gdje ih sasvim sigurno očekuje “pravi” pakao, kako na terenu, tako i na tribinama. Naravno, kada kažemo, pakao, mislimo na onaj fudbalski, pozitivni, koji će Gradski stadion ispuniti do posljednjeg mjesta. Očekuje se rekordna posjeta, preko 2.000 ljubitelja fudbala, a čini se, da će svi uslovi za spektakl biti tu.

Sastaju se dvije prvoplasirane ekipe, najbolje u ovom trenutku, koje igraju za gol više, isto tako za subotu je planiran “idealan” dan, kada je u pitanju i vremenska prognoza, očekuje se 28 stepeni Celzijusa, a kako smo već ranije objavili ekipe će sa centra povesti arbitar sa FIFA znakom Luka Bilbija.

A u Laktašima zaista vlada brazilska atmosfera, jer samo se priča o subotnjem duelu, u kojem će se sastati najbolji predtavnici Semberije i Lijevča polja. Lijepe manekenke hodaju po gradu, u obilježjima Laktaša, karte se traže na svakom koraku, a u duhu i ranijih “velikih” mečeva, domaćin se potrudio da spektakl najavi i na bilbordima, kao i transparentima koji su postavljeni na vidnim mjestima i pozivaju sve na meč decenije. Posebnu koreografiju spremaju i “Čarobnjaci” najvjerniji navijači Laktaša, a očekuje se i dolazak gostujuće grupe “Incident”, pa će i na tribinama biti iskrica koje će svakako uveličati ovaj derbi.

A, do njega još nije ostalo puno. Sasvim sigurno da će fudbalski putevi Republike Srpske ukrstiti se na ovom meču, i da će sve oči biti uperene u tih magičnih 90 minuta. Neka pobijedi bolji, i na kraju fudbal, a da sve ostale stvari budu u drugom planu. Ako tako bude, onda će nada u bolje sutra živjeti, bez obzira ko odnio bod(ove) iz ovog susreta…..