Fudbalski klub „Partizan“iz Kostajnice član je Regionalne lige RS, grupa Zapad. Ono što se malo zna, da je fudbalski teren ovog kluba granica između Republike Srpske i Hrvatske.

Zanimljivo je da, u toku utakmice, nekoliko puta, igrači prijeđu u drugu državu, jer trećina igrališta pripada Hrvatskoj. Slikovitije to izgleda ovako: kad lopta završi iza gola, dohvatač lopte mora da ima pasoš da bi je donio, dok rezervni igrači sjede u Hrvatskoj, odnosno posmatraju meč iz Evropske unije.

Trećina igrališta FK Partizan iz Kostajnice pripada Hrvatskoj, a ostatak Republici Srpskoj. Klupe za rezervne igrače su takođe u Hrvatskoj, pa oni posmatraju meč iz EU

– Tako je, granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktično igramo na teritoriji dvije zemlje, što veoma interesantno. Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju – kaže predsjednik Partizana iz Kostajnice, Zoran Avramović.

Na pitanje da li i fudbaleri i sudije moraju da imaju pasoš u šorcu pošto non-stop prelaze granicu na terenu, Avramović uz osmjeh odgovara:

– Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u Zagrebačkoj regionalnoj ligi s klubovima poput, Slaven Belupa, a sada smo u Regionalnoj ligi RS, grupa Zapad. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta fudbalera s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice, ističe predsjednik Avramović.

Zato upozorenje klubovima, koji gostuju u Kostajnici, da obavezno igrači nose pasoše.