Fudbaleri Kolektiva su jesenju polusezonu u Područnoj ligi grupa Semberija okončali na devetom mjestu sa 14 bodova uz bilans: 3 pobijede, 5 remija, 5 poraza i gol razliku 17:18. Očekivalo se mnogo više i bolji plasman. Za ovu ekipu je bio koban domaći teren gde su doživljena 2 poraza i čak 4 remija.

Početak je bio nešto lošiji a nastavak mnogo bolji. Kad se podvuče crta navijači i u klubu su ipak zadovoljni,  jer je moglo biti i gore, mada je realnost četvrto ili peto mjesto.

– Igrali smo promjenljivo, znatno lošije na domaćem terenu, jer su nam neki autsajderi odneli po dva boda u samom finišu utakmice. Imamo solidnu ekipu sa dosta mladih igrača uglavnom iz našeg sela koji su se afirmisali i oni predstavljaju našu budućnost. Ovakva praksa će biti nastavljena. Zaslužujemo bolji plasman, ali je pokazan veliki napredak u odnosu na protekle sezone. Nadamo se da će proljeće biti uspješnije, a tome i plasman bolji – kaže Dragan Simić, kapiten  i jedan id najboljih i najiskusnijih igrača.

Mora se reći da je i ovde prisutna finansiska kriza i malobrojna uprava se snalazi kako zna i umije.

– Svakako da moramo u upravu angažovati još neke ljude i sportiste jer njih u našem selu ima mnogo – kaže predsjednik Skupštine i veliki aktivista Zlatan Lazarević.

– Zahvalni smo svim igračima koji su nastupali, ali i onim koji uz opravdanih razloga nisu, ali su bili uz nas. Željno čekamo proljeće sa većim ambicijama – poručio je Dragan Njegić, potpresednik kluba koji je obavljao i ulogu pomoćnog trenera u odsutnosti Dragana Nikolića-Cake.

                                                                    Mijodrag Jakovljević