Iako drugi rang bh. fudbala obično ne važi za ligu koju krase atraktivne utakmice i kvalitetan fudbal, fudbalsku javnost je uspio zaluditi upravo igrač iz Prve lige Republike Srpske. Naime, tim iz grada na Trebišnjici je oduvijek važio za tim sa perspektivnim igračima, pa su tu ponikli Marko Mihojević, Gojko Cimirot, Nemanja Anđušić i mnogi drugi.

Da Leotar važi kao odličan klub za razvoj mladih igrača, uvjerio se i mladi Danilo Šipovac, krilni igrač FK Krupa, koji je početkom sezone došao na stadion u Policama. Od ove sezone je drugi rang bh. fudbala i medijski popraćen putem kanala Arena Sport, pa se sportska javnost u kvalitet mladog Šipovca, koji je postigao osam pogodaka, mogla uvjeriti i putem malih ekrana.

Trenutno igraš odličan fudbal, u čemu leži glavni razlog tvoje nevjerovatne forme?

– Moja forma je rezultat kvalitetnog rada Stručnog štaba Olega Ćurića i, smijem da kažem, mog odnosa prema pozivu koji sam izabrao. Fudbal je način mog života i sve sam tome podredio. Činjenica da si talenat sama po sebi ništa ne znači. Ako ne treniraš kvalitetno i ne “radiš na sebi”, sve pada u vodu. Za mene je svaka utakmica novi izazov. Dajem sve od sebe i uvijek želim i hoću više. Leotar je moja prva šansa u seniorskom fudbalu i iskoristio sam je na pravi način.

Jesi li se već navikao na život u Trebinju?

– Iako sam u grad na Trebišnjici došao nekoliko dana prije početka prvenstva, brzo sam se snašao u novoj sredini. Trebinje je jedan od naših najljepših gradova. I što je izuzetno važno, kompletan grad diše za Leotar. To se osjeti na svakom koraku, pokreće me, daje mi snagu. Ne samo meni nego kompletnoj ekipi, koja je zaslužna za ovaj uspjeh.

Šipovac je miljenik trebinjske publike, pogotovo zbog osam pogodaka na svom kontu

Između Leotara i prvoplasiranog Rudara je osam bodova, da li je realno očekivati da stignete tu prednost u proljetnom dijelu?

– Na samom početku sezone napravili smo senzaciju i zauzeli prvu poziciju. Bili smo hit prvenstva, međutim, kako smo geografski poprilično udaljeni od velikog broja gradova koji imaju klubove u Prvoj ligi Republike Srpske, slomila su nas i putovanja. Nije to opravdanje, ali je činjenica da je sve to značajno uticalo na pad forme u nastavku. Naš cilj na početku sezone je bio da budemo stabilan prvoligaš, a neće nam smetati ni ako napravimo neki bolji rezultat. Osam bodova nije nedostižno.

Kakav je dogovor između Leotara i Krupe, kada se vraćaš u redove premijerligaša?

– Iskreno, ja se tu najmanje pitam. Sa Krupom imam ugovor još dvije i po godine. Leotaru sam ustupljen na godinu dana, uz mogućnost da se u Krupu vratim na polusezoni. Osjećam da sam spreman za viši rang. Ali izazov je ostati i u Leotaru i boriti se za vrh. Lijepo bi bilo u Trebinju napraviti fudbalsku senzaciju. Kao što bi bio izazov otići i u neku jaču ligu u regionu. Ima poziva, ali, kao što sam već rekao, o tome ne odlučujem ja. Meni je bitno da igram, da imam minutažu.

O kojim se ponudama radi?

– Radi se o klubovima iz najviših rangova BiH, Srbije i Slovenije.

Ima ponude iz BiH, Slovenije i Srbije

Očito je da se dobar fudbal igra i u drugom rangu bh. fudbala, da li bi izdvojio nekog igrača iz Prve lige RS od kojeg mnogo očekuješ u budućnosti?

– Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali sam siguran da će biti onih koji će izgraditi karijeru. Dobro je što je liga proširena, na taj način više mladih igrača dobija šansu da se dokaže u svojim klubovima. Taj potez Saveza zaista je za svaku pohvalu.

Ko je tvoj fudbalski uzor?

– Kristiano Ronaldo. Sviđa mi se njegov pristup, kako na terenu, tako i van njega. To je igrač koji sa svojih 35 godina trenira kao mladić, prvi dolazi na treninge, posljednji odlazi.

Za koji inostrani klub bi volio zaigrati?

– Teško je izdvojiti neki određen klub. Ono što ja želim jeste da nastavim sa dobrim igrama, da dajem golove i bilježim asistencije. Nadam se da će se ukazati prilika za veliki klub. Do toga se dolazi predanim radom, a na to sam spreman.

Osjeća da je spreman za Premijer ligu

A u BiH, koga simpatišeš u Premijer ligi, osim Krupe naravno?

– S obzirom na činjenicu da sam iz Banjaluke, u mlađim kategorijama sam nastupao i za Borac, koji sam napustio spletom nekih okolnosti. Tako da mogu reći da uz Krupu njega najviše simpatišem u BiH. Međutim, ne bih imao probleme zaigrati u bilo kojem klubu u BiH, jer imam sportskih prijatelja u mnogim klubovima Premijer lige.

Očekuješ li poziv u mladu reprezentaciju?

– Koga takav poziv ne bi obradovao. Ali, nisam puno razmišljao o tome. Moje je da pružam što bolje igre, a poziv ako budem zaslužio, vjerovatno će doći.

“balkaninterviews.com”