Slučaj Dejana Popović i njegova objava povodom Dana Republike Srpske, te ekspresno reagovanje FK Zvijezda iz Gradačca u kojem raskidaju saradnju sa fudbalerom rođenim u Trebinju zatalasali su javnost, u BiH, ali i regionu. Osuda fudbaleru, ali i Klubu stižu gotovo sa svih strana, da li je moralo biti baš tako…..

U Gradačcu se fudbal igra poodavno, i gotovo svi znaju da ova fudbalska sredina živi za “bubamaru” i svoje ljubimce. Da nije baš sve tako crno, podsjetićemo javnost na jedan sličan događaj iz sezone 2006. kada je Zvijezda takođe bila prvoligaš Federacije BiH.

Naime, tog ljeta u Gradačac je stigao jedan dobar fudbaler iz manje sredine, Bošnjak, koji je puno obećavao. Jedno veče napio se u lokalnom kafiću, i izvrijeđao svoje saigrače srpske nacionalnosti.  U klubu se ekspresno reagovali i u roku 24 časa tom igraču uručili otkaz, tj raskid Ugovora! A, riječ je o fudbaleru koji je kasnije igrao u većim klubovima u BiH, bio i prvi strijelac Premijer lige BiH, potom nastupao u inostranstvu. Ime nije važno, oni koji prate fudbal brzo će prepoznati (ne)čovjeka bez obzira na vjersku opredjeljenost. Tada je Uprava kluba iz Gradačca potpuno stala na stranu nekoliko Srba koji su nosili dres Zvijezde, i trenera Radeta Jovičića, baš kao što su sada stali na stranu svog opredjeljenja u slučaju Popović.

Netreba smetnuti sa uma da je u ovoj sredini veliki broj igrača i trenera srpske nacionalnosti prošao, i nerijetko bili su miljenici publike.

Dakle, batina ima dva kraja, a Gradačac je pokušavao, i danas to radi da politiku što više udalji od zelenog terena. Nekada im je uspjevalo, nekada ne….ali aršini su uvijek bili isti za sve….Nek se samo zna…..