Danas je 9. januara, Dan Republike Srpske. Svi Srbi, ma gdje bili slave. Praznik je. Jedino Srbi u Federaciji, na taj dan ne smiju slaviti. Niti ga spomenuti, čak ni na društvenim mrežama.

Najnoviji primjer iz Prve lige Federacije BiH, odnosno iz Gradačca, to potvrđuje.

Trebinjac, Dejan Popović (23) sjajnim igrama izborio se i za kapitena prvoligaša Zvijezde iz Gradačca. Danas je mladi fudbaler čestitao Republici Srpskoj, njen dan, na svom instagram profilu. I onda frka, brojni nacionalistički komentari, kao da Republika Srpska nema pravo da slavi svoj rođendan, očigledno, za pojedine niti da postoji.

Oglasio se klub iz Gradačca, koji je u svom saopštenju istakao da ne želi da se ponovi slučaj “Vranješ”, iako je i njegov problem što dolazi iz Republike Srpske, a Popoviću je već, između redova, najavljen rastanak.

Popović je u svojoj karijeri igrao za: Leotar, Inđiju, Drinu iz Zvornika, banjalučki Borac i Čapljinu. Poslije Zvijezde, mora tražiti novi klub.

Trebali podsjećati da ovo nije prvi ovakav slučaj, a kako zaštiti naše fudbalere na privremenom radu u federalnim klubovima, kada predsjednik FSRS Mile Kovačević javno se deklariše kao navijač BiH, a ne Srbije. Pragmatično.