Čuveno potkozarsko selo Gornji Podgradci, i njihovo fudbalsko mezimče, Sloga, koja je u godini velikog jubileja, devet decenija rada, dobilo je Sportski centar po svojoj živoj legendi, doktoru Milutinu Vučkovcu!

U prisustvu brojnih mještana, bivših i sadašnjih fudbalera te brojnih gostiju održana je Svečana Akademija FK Sloga-DIPO,  te otkrivena ploča na kapiji stadiona koji će ubuduće nositi ime: Sportski centar Dr. Milutin Vučkovac. Na ovaj način je obilježen rijedak jubilej-90 godina postojanja ovog sportskog kolektiva ispod legendarne Kozare.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj mještana, bivših i sadašnjih fudbalera kluba, predstavnika FSRS, Područnog i Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, kao Milutin Dr. Vučkovac bivši fudbaler ovog kluba, veliki humanista čije ime ubuduće nosi klupski stadion, a koji je kao i Sloga napunio 90 godina.

Inače, Sloga Dipo se takmiči u regionalnoj ligi Grupa Zapad, a predsjednik kluba Milan Miljanović vjeruje da su najteži dani iza ovog kolektiva, koji po istoriji odmah ide uz bok Kozari, kada je u pitanju fudbal opštine Gradiška.

Nije bilo lako, ali ostajemo i opstajemo. Želja je da u nekoliko narednih godina igramo ovaj rang takmičenja, jer mislim da nam je po svemu objektivno tu i mjesto. Takođe, veliki akcena smo stavili na mlađe kategorije, i želimo da u bliskoj budućnosti imamo sve igrače iz Podgradaca i okolnih sela. To je jedini način da idemo naprijed, sa svojim snagama – poručio je Miljanović.

Temelj svemu dobrom što je urađeno u poslednje vrijeme svakako je dala porodica Marin, Ranko, nekadašnja igračina Sloge Dipo, ali i njegov sin, poznati internacionalac Marko, koji su sa nekoliko donacija pomogli klubu da stane na “zdrave noge”.

Kroz Slogu je prošla čitava plejada odličnih i velikih igrača, a pored Vučkovca, Marina, slavu Gornjih Podgradaca prenosili su Borče Sredojević, Latinović, Maletić, Zvjezdan Misimović,…