Iznenađenja u Kupu Republike Srpske nastavljaju se i dalje! Poslije eliminacije Borca od trebinjskog Leotara, te senzacije iz novigradskog sela Dobrljina, i Krupa je položila oružje! Prvoligaš Sloboda eliminisao je komšijskog premijerligaša iz Krupe na Vrbasu sa 4:2 u 1/4 finalu Kupa Republike Srpske!

Prvo poluvrijeme završeno je 1:1, a čaku su gosti poveli preko Ozrena Perića, ali je Dimitrije Pantić vratio stvari u egal. Kada se očekivalo da će izabranici trenera Slobodana Starčevića ubaciti u brzinu više, to se nije dogodilo, odnosno to su uradili puleni Dragana Vukše! Dva puta Stefan Savić i Nebojša Stjepanović donijeli su radost na “Lukama” i nagovijestili potop Krupe, koju je ipak spasio pogotkom Milanović u finišu meča. Međutim, i ovako viđeno je veliko izneneđenje, pa će Sloboda u bubanj sa Slavenom i Leotarom, dok će četvrti par biti poznat nakon duela Radnika i Vlasenice, koji je ponovo odgođen zbog lošeg stanja terena.

SLOBODA (MG) – KRUPA 4:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Perić (29), 1:1 Pantić (43), 2:1 Savić (63), 3:1 Savić (65), 4:1 Stjepanović (77), 4:2 Milanović(90). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 250. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Pomoćnici: Željko Čelica (Kozarska Dubica) i Dragan Ilišević (Prijedor). Delegat: Milan Vuksan (Banjaluka). Žuti kartoni: Savić, Zarić, Kovačević (Sloboda), Vidović (Krupa).

Sloboda (MG): Matović, Kovačević, Sladojević, Đukarić, Savić, Lazendić (od 61. Zarić), Pantić (od 81. Milosavljević), Topić (od 86. Tučić), Gračanin, Stjepanović, Mirković.

Krupa: Kutić, Vidović, Maksimović, Redžić, Damjanović, Perić (od 61. Koljić), Vuković, Sadiković, Gavrić (od 64. Milanović), Malinović, Marušić (od 56. Cvijanović).