Na prelijepoj obali Vrbasa između Glamočana i Klašnica rukovodstvo, stručni štab, fudbaleri, prijatelji , sponzori i simpatizeri trnske Sloge proslavili su titulu na drugoligaškom Zapadu. Uz tradiocionalno “meze” i svakojake gurmanske poslastice i harmoniku na uvce, elaborirala se sezona koja je bila i te kako uspješna.

– Napravili smo veliki uspjeh. Da ništa nije slučajno govori i podatak da su naše cure do 13 godina treće u BiH, i da kontinuirani rad na kraju mora dati rezultat. Uz prijatelje koje imamo i elan koji i dalje teče našim venama ništa nije nemoguće – poručio je predsjednik UO Sloge iz Trna Saša Popović.

I dok je trajalo slavlje, nad klubom se nadvila sjena šta i kako dalje, jer vrlo brzo treba odlučiti “kojem će se carstvu” privoliti Sloga. Odnosno da li ide tamo što je zaslužila igrama na zelenom terenu, ili ostaje na drugoligaškom Zapadu. Između redova moglo se čuti da i podatak da niko iz FSRS nije se pojavio na slavlju, te činjenica da Slogi za razliku od Drine HE na Istoku, još uvijek nije uručen šampionski pehar, govori dovoljno u kojem pravcu ide cijela priča. U Slogu ističu da su odgovorili pozitivno na prvi upit FSRS, ali da za proces licenciranja i sve što ide uz to nemaju prostora za onoliko koliko su dobili vremena.

Sve će biti poznato u narednoj sedmici kada zasjeda Izvršni odbor FSRS, koji bi trebao presjeći i konačno donijeti odluku ko igra koju ligu.