Tri kluba iz Republike Srpske, i trojica trenera na klupama, Mladen Žižović u Borcu, Velibor Đurić u Radniku i Vlado Jagodić u Slogi. Ali od ovog ljeta mogao bi još jedan stručnjak na klupu u elitu. Riječ je o mladom treneru iz Novog Grada Dušku Vraneševiću, koji je već viđen na klupi Posušja!

Vranešević je to povjerenje zaslužio odličnim rezultatima u Tomislavgradu, u Prvoj Ligi FBiH, gdje je ovaj klub doveo do visoke pete pozicije. Odličan je utisak ostavio i u bihaćkom Jedinstvu, a za Premijer ligu se borio i dok je bio na klupi novigradske Slobode. Izmakla mu je u posljednjem kolu. Trenersku karijeru započeo je kao jedan od trenera u Etno selu Stanišići, a prije nešto više od godinu dana postao je i vlasnik UEFA profi trenerske licence, što je svakako preduslov za veliku scenu kojoj teži Vranešević.

Očigledno da se dobar i mukotrpan rad na kraju isplate, poruka je to i Vraneševića, koji je zaobilaznim putem stigao u visine. S obzirom na godine, ali i znanje koje posjeduje, nemam sumnje da ćemo ga još dugo dugo gledati, možda jednog dana i na klupama naših premijerligaša……