Nema odustajanja od borbe za opstanak, poruka je iz Etno sela Stanišići!

Fudbalski klub Zvijezda 09 je za novog trenera imenovao Bojana Trkulju, koji je već radio u ovom klubu.

Ugovor je potpisan do kraja sezone sa opcijom produžetka na još godinu dana. 

Novi trener Trkulja se vraća u Zvijezdu 09 gdje je već radio kao pomoćnik i dobro je upoznat sa stanjem u klubu.

-Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu) a poslije i 2 godine u Mađarskom fudbalu prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi- istakao je mladi trener.

Trkulja je upoznat sa kvalitetom Premijer lige.

-Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj – dodao je novi trener.

On ističe da ekipa mora da vjeruje i da se bori do kraja lige kako bi pokušala da izbori opstanak.

-Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi.  Ovom prilikom želim da pohvalim mog kolegu Darka Milisavljevića koji je stvarno napravio lijepe stvari sa ekipom i ostavio je u životu da imamo šanse da se borimo za opstanak u ligi.  Ekipa ima potencijal još da napreduje u nekim segmentima. Daću sve od sebe i potruditi se da ostvarimo zarctani cilj, a to je opstanak u ligi- izjavio je Trkulja.

Zvijezda 09 u 24. kolu dočekuje ekipu Širokog Brijega. Meč se igra u subotu 30. marta sa početkom u 13.30 časova na stadionu u Ugljeviku.