Već desetak dana fudbaleri Borca intenzivno rade na pripremama za nastavak sezone u kojoj ih očekuje borba za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi RS i povratak u Premijer ligu BiH. Šef stručnog štaba, Vule Trivunović, nakon obavljenih ljekarskih pregleda i odrađenih testiranja nametnuo je žestok tempo sa dva treninga dnevno koji svi kandidati za dres prvotimca podnose bez prigovora.

– Ono što je najvažnije, jeste da su sa nama i igrači koje smo planirali da dovedemo i nadam se da će oni uskoro da potpišu ugovore sa Borcem. Imali smo, na početku, malih problema sa snijegom, ali smo ipak odradili sve ono što smo i planirali, a sada je pomoćni teren očišćen i imamo sve uslove za nesmetan rad – naglasio je Trivunović.

Govoreći o pojačanjima, nekadašnji kapiten Borca i Sarajeva je istakao kako je odlično to što su svi oni nekada nosili ”crveno-plavi” dres i neće im biti potreban period adaptacije.

Sve su to fudbaleri koje smo sportski direktor Oliver Jandrić i ja željeli i mislim da su oni, baš zato što su ranije nosili dres Borca, svjesni u kakvoj se situaciji klub nalazi i koji je cilj uprava postavila pred nas. Mislim da ćemo sa njima biti znatno kvalitetniji nego jesenas i da nas čeka uspješno proljeće – dodao je Trivunović, uz napomenu kako ih činjenica da su favoriti u nastavku prvenstva RS neće uspavati već da će sve protivnike shvatati ozbiljno, ali i da bi sve osim povratka u bh elitu za Borac bila prava katastrofa.

Kada su u pitanju potpisi ugovora sa pojačanjima, sportski direktor Oliver Jandrić je naglasio kako očekuje da sve bude završeno u toku ove sedmice.

Mislim da neće biti problema i da će njih petorica već za koji dan i zvanično biti naši igrači. Istovremeno, privodimo kraju i pregovore sa Bojanom Burazorom i Milošem Đorđevićem, odnosno sa Rudar Prijedorom i Slavijom, i to bi otprilike bilo sve kada govorimo o pojačanjima. Trenutno, ne planiramo da dovodimo još nekoga, ali ako bi iskrla neka povoljna prilika da u svoje redove angažujemo neko kvalitetno ime, zašto da ne – pojasnio je Jandrić.

Fudbaleri Borca cjelokupne pripreme će obaviti u Banjaluci, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće 4. februara protiv gradskog rivala, ekipe BSK-a, člana Druge lige RS.