Šef stručnog štaba Velimir Stojnić obavio je prozivku fudbalera Kozare, na kojoj su se pojavila 23 igrača, čime su zvanično počele pripreme za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Kompletne pripreme, kao i prethodnih godina, biće obavljene u Gradišci. Prvih nekoliko dana radićemo na otvorenom, a potom, u zavisnosti od vremenskih uslova, u zatvorenom prostoru Sportskog centra “Senjak”. Poslije dvije sedmice počećemo sa odigravanjem kontrolnih utakmica, da bi bio “filtriran” prvi tim – rekao je Stojnić.

Predsjednik Radne grupe Kozare Milenko Pavlović-Miler, članovi Ognjen Žmirić i Siniša Adžić, te novi direktor kluba Siniša Đurić poželjeli su mnogo uspjeha igračima i stručnom štabu u pripremnom periodu. Oni su upoznali igrače sa trenutnim stanjem u klubu i najavili za danas isplatu jedne zaostale plate svima u klubu. Želja je plasman u Ligu za prvaka. Kozare je jesenas, poslije 16 odigranih kola, osvojila šesto mjesto sa 20 bodova, koliko imaju i Zvijezda 09 i Sloboda (MG) na sedmom i osmom mjestu. Klub su napustili: Stefan Marinković (Niš), Mile Popović (Rudar Prijedor) i Dejan Kojić (inostranstvo), a na prozivku se nije javio ni golman Miloš Mančić, koji se vraća u Holandiju. Kozara je bila zainteresovana za svoje bivše igrače, a potom fudbalere banjalučkog Borca, napadače Aleksandra Malbašića i Ognjena Škorića, ali oni odlaze u inostranstvo. Zato se očekuje da u narednim danima uprava krene u potragu za pojačanjima posebno u vrhu napada.

Želim da kroz pripremni period stvorimo pozitivnu atmosferu u klubu i da igrači napreduju. Ako u tome uspijemo, neće izostati ni dobri rezultati. Ako svi budemo obavljali svoj posao na pravi način, kao kompaktna cjelina, vjerujem da možemo u preostalih šest kola regularnog dijela prvenstva sačuvati šesto mjesto, koje vodi u Ligu za prvaka. To je naš cilj – dodao je Stojnić, kome će u radu pomagati Stojan Timarac te trener golmana Zoran Kozlina.

Na prozivci su bili: golmani Stefan Đakušić i Miloš Bojanić, igrači Ognjen M. Petrović, Neven Bunić, Igor Makitan, Neven Adžić, Dejan Glišić, Aleksandar Popović, Ranko Dekić, Sandro Marin, Saša Popović, Andrej Majetić, Dušan Komljenović, Vladimir Petković, Goran Zelenika, Ognjen Petrović, povratnik Srboljub Jandrić, te fudbaleri iz omladinske škole Kozare Kosta Selak, Belmin Džigum, Asmir Hamzić, Zoran Petković i Jovan Majdanac. Od novih imena tu je Mihailo Šipovac, koji je jesenas igrao u Laktašima.