FK Laktaši su nedavno sa Edukacionim centrom “Životni šampioni” potpisali Ugovor o saradnji, jedini uz premijerligaše dobojsku Slogu i sarajevski Željezničar na prostoru BiH, a prvi plodovi te saradnje dolaze sada na naplatu.

Naime, trojica trenera, a riječ je o Đorđu Bujaku, Vedranu Metlaru i Jovanu Sukari, učestvovaće na edukativnom kampu u Solunu od 18. do 22. aprila. dok će najmanje 20 dječaka i djevojčica krajem septembra na kamp u Palić (Srbija). Treba napomenuti, da su svi kampovi potpuno besplatni, od puta, prevoza, smještaja, ishrane, treninga, izleta, edukacija, pa s time je razloga za zadovoljstvo i više.

Svrha projekta je da se radi sa trenerima koji vode mlade igrače, da se dodatno edukuju, a u toku rada da se promovišu i mnoge druge životno korisne stvari, poput ekologije, fer-pleja. Naši aambasadori su dobro poznata imena iz svijeta fudbala Edin Džeko, Aleksandar Mitrović i Goran Pandev. Ove godine fokus je stavljen na djevojčice. Treneri su u Solunu, a to su pored tri kluba iz BiH, treneri i klinci iz Iraklisa (Grčka), Gorice (Hrvatska), Olimpije (Ljubljana), Antalijaspora (Turska), Ludogoreca (Bugarska), Grafičara (Srbija), te Akademije “Pandev” iz Sjeverne Makedonije. Treba reći da treneri idu i uz klince na kamp u Palić, a ponavljamo sve je potpuno besplatno istakao je Božo Marić, predsjednik Sindikalno – edukacionog centra “Životni šampioni”, dodavši da će ovaj centar u bliskoj udućnosti uključiti i druge sportove, a za sada je to samo fudbal.

Prezadovoljna činjenicom da će voditi djevojčice na kamp, i to besplatno, jeste i Marina Ševo, trener i direktor ŽFK Mladost iz Glamočana.

-Pokušaćemo sve iskoristiti i odvesti što više djevojčica na taj kamp. Upravo na ovakvim stvarima, one postaju čvršće ličnosti, bolji ljudi, upoznaju druge sredine i klubove i kako se radi u njima. Ako mogemo, ja ću povesti svih 40 djevojčica – naglasila je Ševo.

Igor Radeljić, direktor FK Laktaši, naglašava da je edukacija klupskih kadrova jedan od prioriteta prvoligaša iz Lijevča polja.

-Siguran sam da će naši treneri, ali i dječaci na pravi način predstavljati kako Laktaše, tako i Republiku Srpsku. Bez edukacije, nemamo šta tražiti u bilo čemu, pa ovakvi kampovi dobro dođu svim stranama – naglasio je Radeljić.