Torpedo iz Cerovljana je jesenji prvak Područne lige Gradiške za sezonu 2016/17 sa 33 boda. Prvi pratioci Torpeda su ekipe Milana iz Kosjerova  sa 32 boda i Mladosti iz Bajinaca sa 31 bodom.

Derbi susret posljednjeg kola odigran je pred oko 300 gledalaca na stadionu ”Svetozar Novković” u Kosjerovu. Milan je poveo  golom Dejana Telićada bi jesenju titulu u “Kajzerici”obezbjedio evrogolom Miroslav Majdanac  u posljednjim trenutcima prvog poluvremena.

Torpedo je  u 13. odigranih kola osvario učinak od  10 pobijeda,  dva puta su remizirali i nisu osjetili  gorčinu poraza uz gol razliku 38:5.

Tim iz Cerovljana ima najbolju odbranu i napad  u ligi!

Odbranu predvodi iskusni čuvar mreže  Zvjezdan  Račić koji je samo pet puta vadio loptu iz svoje mreže, dok su  za golove zaduženi nekadšnji igrači prvoligaša Kozare, koji su po osam puta tresli protivničke mreže, a to su  Goran Majdanac, Srđan Knežić i ljetošnje  pojačanje Mile Paštar, dok je Nenad Vučković postigao tri  gola. Dva puta upisivali su se u listu strijelaca Slobodan Horvat, Zoran Popović, Goran Sladojević, a jednom Zoran Kalinac, Miroslav Majdanac, Vladimir Stojanović i Borislav Radić.

Torpedo iz Cerovljana ima dobru infrastrukturu, jaku upravu koju čine  uspješni privrednici Gradiške, Dule Matić, Drago Matić, Novo Milanović, koji su se pobrinuli da se u  Cerovljanima igra najljepši fudbal od postanka ovog kluba.

Šamiponski tim Torpeda čine trener Milenko Barać, predstavnik Pavle Penčarski, te igrači Zvjezdan  Račić, Miroslav Majdanac, Mile Paštar, Goran Majdanac, Srđan Knežić, Slobodan Horvat, Zoran Popović, Goran Sladojević, Zoran Kalinac,Vladimir Stojanović, Borislav Radić, Nenad Vučković, Nikola Stijaković, Vedran Tomić, Rade Krstanović, Siniša Duran, Ognjen  Perišić, Bojan Trgić i Danijel Obradović.

Ispunili smo svoj cilj. Kada smo krenuli sa pripremamaznali smo da imamo jedan od najkvalitetnijih timova u ligi, a nakon nekoliko kola to smo i dokazali. Kasnije smo samo dizali našu formu i nakon dugo godina klub je jednu polusezonu završio bez poraza, što je svakako jedan od najvećih uspjeha ovog kolektiva. Ako dodamo još da smo u maju mjesecu osvojili i Kup OFS Gradiška, možemo slobodno reći da je ovo možda i najuspješnija godina za Torpedo – istako je prvotimac Torpeda Zoran Kalinac.

G. Popović