Duel dvije neporažene ekipe odigran u “Obilićevu” sasvim zasluženo je otišao na stranu Naprijeda!

Banjalučki regionalac igra sjajno, i od ekipe koja je bila u opasnoj zoni došla je do mirnih voda, a možda i do gornjeg doma. Ono što sve raduje jeste činjenica da će i vodeće ekipe Dubrave i Karanovac gotovati kod Naprijeda, koji bi tako uz svoje sjajne igre mogao i direktno odlučiti novog šampiona. Trijumf nad odličnim Kladarima ima još veću težinu ako se uzme da u četi Almira Filipovića nije bilo čak pet standardnih prvotimaca (Diljević, Sabljić, Ćurković, Knežević, Ilić).

Prvo ime susreta bio je raspoloženi Nemanja Todorović koji je golovima u 10. i 81. minutu donio tu prevagu na terenu. Oba pogotka postignuta su iz lijepih akcija, pogotovo ovaj drugi, kada je zaobišao i golmana gostiju i rutinski poslao loptu u mrežu. Počasni pogodak Kladari su postigli u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je Radan Zelenac pogodio sa 11 metara, a prethodno je Jotanović igrao rukom pred svojim golom.

NAPRIJED – KLADARI 2:1 (1:0)

 Strijelci: 1:0 Todorović (10), 2:0 Todorović (81), 2:1 R. Zelenac (90, penal. Stadion: FK Naprijed. Gledalaca: 250. Sudija: Slaven Jelić (Teslić). Pomoćnici: Milan Simić (Krupa na Vrbasu) i Dejan Stjepanović (Banjaluka). Delegat: Goran Puač (Banjaluka).