Mrkonjićka Sloboda Nova Banka i novljanska Sloboda (1:0) odigrale su dobar kontrolni meč na “Lukama 1”.

Mada je to bila prijateljska utakmica, sa stanjem ne terenu, sve drugo je bilo više nego prijateljska utakamica. Igralo se muški, prštalo je ne sve strane, bilo je i nekontrolisanih startova, pa je u 35. minutu jedan fudbaler iz Novog Grada dobio crveni karton, nakon pogibljenog starta na jednog fudbalara Slobode Nova Banaka.

Naravno umjesto njega u igru je ušao drugi odbrambeni fudbaler Slobode, pa su gosti do kraja meča igrali u kompletnom sastavu.

Mrkonjićani su imali više od igre i više prilika, ali su gosti ozbiljno prijetili preko brzonogih krilnih napadača. Sve u svemu, zanimljiva i sadržajna utakmica. Mada oba trenera nisu mogli da računaju na nekoliko fudbalera zbog povreda, ali i onih koji ne mogu igrati u prvom kolu zbog žutih ili crvenih kartona.

Šef stručnog štaba Sloboda Nova Banka Marako Tešić, u suštini je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih fudbalera.

-Mečom sa Novim Gradom zaokružili smo neki pripremini period. Novi Grad je ekipa koja pretenduje na prvo mjesto u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Za razliku prethodnih protivnika sada smo imali vrhunsku ekipu. I pokušali smo da damo sve od sebe da igramo dobro i prezentujemo ono sve što smo radili u proteklih mjesec i po dana. Mislim da smo uspijeli da odigramo onako kako treba da igramo. Naravno, nije to još na nivou koji mi želimo i kako želimo da igramo. U narednom periodu pokušaćemo da popravljamo još elemente igre. Da rastemo kao ekipa i nadam se da ćemo narednu subotu u meču sa Kozarom biti pravi i ponoviti dobru igru i ostvariti povoljan rezultat – kaže Tešić.

Streteg Mrkonjiana kaže da u trenežnom procesu ima problema zbog povrede i bolesti nekih igrača. Živković već duže vrijeme ne trenira zbog povrede, kao i Angelovski, a Ognen Soldat ima problema zbog prehlade. Oba golmana Vuković i Stjepanovi su povrijeđeni, pa je u meču sa Slobodom na golu bio poletarac, junior Dušan Travar, koji je odlično obavio posao. Momak kojem fudbalski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Međutim, Tešića ne napušta optimizam da će svi roviti fudbaleri biti spremni za meč u prvom kolu sa Kozarom.

-Meč sa Kozarom je za nas prva, da tako kažem finalna utakmica. Nama, ali i njima taj meč mogo znači, jer su i oni sa nama u donjem dijelu tabele. Siguran sam da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Mi ćemo se maksimalo pripremiti i nadam se povoljnom rezultatu – kaže Tešić.

Tekst, foto i video: Slobodan Dakić