Fudbaleri mrkonjićke Sloboda Nova Banaka pobjedili su sa 1:0 Slobodu iz Novog Grada. Bila je to odlična fudbalska predstava dva dobra i nadahnuta sastava. Domaći fudbaleri bili su za nijansu bolji i zasluženo pobjedili.

Gosti su imali zamjerku na jednu sudijsku odluku. Kada je štoper domaćeg sastava Duško Mitrić startovao na jednu loptu i pokupio gostujućeg napadača, a sudija nije svirao najstrožiju kaznu.

Gol odluka pao je u četvrtom minutu. Duško Mitrić je jednom dubinskom loptom, idealno na desnom krilu prigrao jednog od saigrača. Uslijedilo je ubacivanje lopte u kazneni prostor, a na odbijeni šut domaćeg napadača, startovao je Predrag Zekanović i smjestio loptu u mrežu.

Domaći fudbbaleri imali su više od igre i još u tri navrata ozbiljno zaprijetili gostima u prvom poluvremenu. Ni gosti se nisu predavali i preko brzonogih napadača pokušavali da ugroze gol Dušana Travara.

Treneri Marko Tešić i Zoran Bujić u drugom poluvremenu dali su priliku i ostalim igračima da zaigraju. Međutim, ritam i borbenost na terenu i dalje je bila na visokom nivou, iako je igru otežavala sitna i uporna kiša.

Kada se sve sabere i oduzme, oba stratega mogu biti zadovoljni igrom i zalaganjem svojih fudbalera. Posebno je borbenost bila na visokom nivou, bilo oštre igre i žara, kao da se radilo o prvenstvenom meču.

Treba reći da su domaći fudbaleri dva puta pogodili okrvir gola, ali istini za volju nakon centeršuteva prema golu, a ne udaraca na gol.

Sve u svemu stotinjak ljubitelja fudbala vidjelo je dobru i borbenu utakmicu.

Tekst i foto: Slobodan Dakić