Fudbaleri mrkonjićke Sloboda Nova Banka i Kozare iz Gradiške podjelili su bodove na “Lukama”.

Istini za volju domaći sastav je bio bliži pobjedi, jer je imao prednost od 2:0, mada su i gosti mogli do pobjede, što ne bi bilo nezasluženo.

Marako Tešić, poslije meča bio je vidno razočaran rezultatom svoje ekipe.

-Odlično smo ušli u utakmicu. Poveli smo u šestom minutu, imali još dvije šanse Suhareva i Zekanovića. Nismo to krunisali pogocima. Drugo poluvrijeme odličan ulazak u meč i vodstvo d 2:0. I onada jednostavo pad koncetracije od nekih deset, petnest minuta što su gosti iskoristili i zasluženo došli do 2:2. U subotu nas očekuje težak meč u Krupi na Vrbasu. Moramo vidjeti na koje igrače možemo računati zbog kartona i povreda. Nema nam druge nego da se uzdignem da u Krupi odigramo što bolje i pokušamo se vratiti ne poraženi – kaže Tešić.

Trener gostiju, simpatični i očito dobro potkpovani fudbalski stručnjak Alen Medović zadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe.

-Želim da kažem da rezultat fudbalskih utakmica često zna biti slučajan, a igra ekipe nikada nije slučajna, veće zavisio od zalaganja svih fudbaalara. Svi u klubu možemo biti ponosni na igru i zalaganje fudbalera. Ono što sam govorio u najavi utakmice, dečki su pokazali na terenu. Vidjeli ste mi i na 2:2, tražimo priliku i za treći gol. Raduje me taj pobjednički gard, napadački pristup igri na gostovanjima.I prvi gol smo primili, jer smo mi htejeli dati prvi gol.Pogrejšili smo i prmili prvi gol.Volim da tako grješimo, ali da bi naučili kako treba da igramo.Stvarno sam zadovoljan sa pristupom igrača igri i karakterom.I odanosti prema klubu i Gradišci, koju su nosili u srcu u ovom prelijepom gradau.Želim da kažem da je Mrkonjić prelijeg grad, sa čistim zrakom, suncem, rijekama pored kojih smo prolazili.Domaćini ljiubazni i divni ljudi- kaže Medović, koji je prvi put bio u Mrkonjić Gradu.

Teksti i foto: Slobodan Dakić