Fudbaleri mrkonjićke Sloboda Nova Banka, u nedjelju su zabilježili važnu pobjedu u meču sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva od 1:0. Gol odluke postigao je štoper Vlado Koprivica u 34. minutu, a pobjeda domaćeg sastava je više nego zaslužena. Mada su se i gosti iz Istočnog Sarajeva predstavili u dobrom izdanju, a imali su i oni svoje prilike za pogodak.

Šaf stručnog štaba Slobode Nova Banka Marako Tešić, analizirao je važnu pobjedu svoje ekipe u meču sa Salivijom, ali i dobre rezultate svog sastava u proteklih šest utakmica gdje su Mrkonjićani junačkom igrom zabilježili četiri pobjeda i dva remija, i stigli na korak da obezbijede ostanaka u ligi. Iz preostalih pet utemice za mirnu luku, potrebne su dvije pobjede (a možda i jedna). Fudbaleri Slobode na svom terenu igraju još dvije utakmice, protiv Podrinja i Modriče. Gostuju Zvijezdi 09, Slobodi Novi Grad i Omarskoj.

-Težak meč za nas protiv Slavije. U proteklih petnaestak dana odigrali smo čak pet teških utakmica. Bila je to jako teška, psihološki utakmica za nas, jer znali smo da gosti dolaze bez nekoliko standardnih igrača i računali smo na pobjedu. Spremali smo se da ovu utakmicu što bolje otvorimo i da što prije dođemo do gola. Na sreću uspijeli smo postići gol nekon jednog prekida.I pozitivan rezultat da sačuvamo do kraja meča. I i u ovome meču bili smo lišeni usluga četiri – pet fudbalera. Moram priznati da smo imali ponekada malo “lufta”. Moramo na tome segmentu poraditi do meča sa Zvjezdom 09 u subotu u Ugljeviku. Iskreno nama su bodovi najvažniji i bili smo malo opterećeni da ne smijemo kikasti na našem terenu – kaže Tešić.

Strareg Mrkonjićana kaže da će ekipa pokušati do kraja šampionata da izvuče što povoljnijie rezultate, kako bi se na vrijeme obezbjedio ostanak u Prvoj ligi.

-U Ugljeviku nas očekuje jedna izuzeto teška utakmica protiv odlične ekipe Zvijezde 09, koju sa mnogo uspjeha vodi trener Karačić. Neća nam biti lako, jer imamo veliki broj povrijeđenih igrača, a zbog tri žuta kartona neće moći igrati kapitet Duško Mitrić i napadač Ognjen Soldat. Povrijeđeni su Zekanović, Suharev, Živković, Suljić, Lazendić, Angelovski, Vuković, Arežina…tako da smo bez pola tima. Moraćemo da se oslonimo na igrače iz juniorskog sastava. Šta možemo, pokušaćemo da se prestrojimo i da u Ugljeviku odigramao što možemo bolje. Svaki pozitivan rezultat za nas bi bio veliki uspijeh – kaže Tešić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić