Na “Lukama” remi bez golova, Sloboda i Sutjeska “prijetili” su iz praznih pušaka, pa nekako oba tima na kraju mogu biti zadovoljni podjelom plijena.

Strateg Slobode Nova banka Marko Tešić, kaže da je utakmica bila čvrsta i prava prvenstvena.

-Dobro smo ušli u utakmicu. Znali smo da će Sutjeska tražiti svoju neku priliku iz prekida i kontrnapada. Međutim, mi smo dobro igrali u fazi odbrane. Imali smo u prvom poluvremenu dvije šanse i još nekoliko dobrih situacija da postignemo gol. U drugom poluvremenu smo nastavili u istom ritmu. Imali smo tri – četiri situacije za postizanje gola. Ali nismo, a u zadnjim minutama zbog naše gluposti u odbrani dali smo priliku gostima da iz korner postignu gol. Okrećemo se meču sa Kozarom u srijedu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, protiv dobrog protivnika. Nastojaćemo da ostvarimo povoljan rezultat – kaže Tešić.

Trener gostiju Zlatko Radović, zadovoljanj je igrom i nerješenim rezultatom svoje ekipe.

-Nerješeno je najrealniji rezultat. I mi smo imali šanse, ali I Sloboda. Mrkonjićani su se predstavila kao izuzetan domaćin. Sve čestitke Slobodi na igri. Mislim da smo zaslužili ovaj bod. Ovom prilikom želim da istaknem odlično suđenje, što je svakako nešto što treba biti u ovakvim utakmicama. Želim reći da je to bila prava prvenstvena utakmica – rekao je Radović.

Meč je vodio Velimir Drinić iz Modriče.

Slobodan Dakić