Poslije trijumfa u Istočnom Sarajevu nad Slavijom od 1:0 šef stručnog štaba Slobode iz Mrkonjić Grada Marko Tešić bio je prezadovoljan i rekao da su osvojena tri velika boda, koja će donijeti mnogo mirniji nastavak prvenstva prvoligašku sa stadiona “Luke”.

U utakmici u kojoj su i jednima i drugima bodovi bili prijeko potrebni da se što više udalje iz opasne zone jedini pogodak postignut je u ranoj fazi utakmice, tačnije u 11. minutu. Doskorašnji igrač Slavije, koji je tokom zime napustio klub Stefan Radaković je postigao sjajan gol snažnim šutem sa nekih dvadesetak metara iskosa. Čuvar mreže “sokolova” Amar Sirćo je imao loptu na prstima, ali je udarac bio presnažan i završio u malom mreži. U nastavku susreta domaći su jalovo napadali, a gosti ne samo da su se znalački branili, već su i opasno prijetili golu Slavije.

Posebna priča ovog susreta bio je sudija Bojan Mitrović, koji se uopšte nije snašao na ovoj utakmici, a da je tako govori i činjenica da je uspio da iživcira sve aktere na terenu, odnosno i domaće i gostujuće igrače, ali naravno i gledaoce na tribinama.

– Iako nam je na ovom gostovanju nedostajalo sedam fudbalera, uspjeli smo da se odlično nosimo sa Slavijom tokom cijelog susreta i zasluženo smo stigli do trijumfa. Igrači koji su nastupili na ovom susretu opravdali su očekivanja i pokazali da i na njih možemo veoma ozbiljno računati – naglasio je Tešić.

Ovim trijumfom Mrkonjićani su se probili na devetu poziciju.

– Ujedno i dobro smo odmakli ekipama, koje se bore za opstanak, ali i onima, koje žele izbjeći mjesto u baražu. U narednom kolu dočekujemo Omarsku i to je još jedna sjajna prilika da se još više učvrstimo na tabeli – dodao je Tešić.

“Glas Srpske”