Kozara je poražena na Palama od Romanije (2:1), a utakmica je prošla u sjeni sudijskih dešavanja na terenu,koji su uglavnom išli na štetu gostiju iz Gradiške.

Povodom tih događaja stiglo je i saopštenje iz Gradiške, koje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,
Obraćamo Vam se zvaničnim saopštenjem ispred FK Kozara nakon utakmice odigrane u subotu, 30. 03. 2024. godine, na Palama, protiv ekipe FK Romanija. Naime, navedena utamica je kap koja je prelila čašu u smislu odnosa prema našem fudbalskom klubu. Tokom prvog dijela sezone na utakmicama našeg kluba suđenja su stvarno bila korektna bez većih primjedbi, dok se u nastavku sezone, od 2. kola i utakmice protiv FK Željezničar odnos prema našem klubu promijenio, gdje smo više puta bili drastično oštećeni. Nismo se oglašavali do sada, međutim, utakmica odigrana u subotu je sramota za fudbalski sport, odnosno suđenje na istoj i ljudi koji su u tome učestvovali. Pregledom snimka utakmice ustanovili smo da je FK Kozara drastično oštećen. Nakon našeg vodstva, dosuđen je prvi kazneni udarac za protivničku ekipu na koji se nismo žalili a koji isti nisu realizovali. Tokom drugog poluvremena, je nastao očigledan atak na naš klub o čemu svjedoče snimci sa utakmice koje Vam šaljemo u prilogu. Nakon izjednačenja protivnika nastala je prava “hajka” na nas, gdje su naši igrači dobili ukupno 8 kartona iz nama neznanih razloga iako je baš protivnik iskazao maksimalnu grubost na terenu i van njega. U 77. minutu, kod prodora protivničkog igrača, fudbaler Kozare je klizećim startom izbacio loptu u korner i igrači Romanije su krenuli da ga izvedu, međutim, iz samo njima poznatih razloga, sudije su dosudile kazneni udarac za domaćina iako je evidentno da nikakvog prekršaja nije bilo. Isto tako, na samom kraju utakmice kod prekida za naš tim, protivnički igrač je laktom u glavu udario igrača FK Kozara, gdje se nijedan od sudija nije oglasio a evidentno je da je postojao kazneni udarac za FK Kozara i direktni crveni karton protivničkom igraču. U prilogu Vam šaljemo i snimke spornih situacija kako biste se i Vi i cjelokupna javnost upoznala sa svim. Takođe, pored izuzetno grube igre od strane igrača Romanije, tokom cijele utakmice su bile prisutne provokacije i drsko ponašanje službenih predstavnika domaćina od kojih nismo bili zaštićeni. Naglašavamo da ovo nije prvi put tokom druge polusezone da se ovakve stvari dešavaju, gdje sudije na kraju utakmice dobiju slabu ocjenu a naš klub ostane kažnjen I bez bodova.

Ovim putem se iskreno nadamo da će se za navedeni događaj svi odgovorni propisno sankcionisati i da se ovakve stvari više neće ponavljati, ne samo prema našem klubu već prema svim fudbalskim klubovima kojima je sport na prvom i jedinom mjestu, kako bi se prvenstvo učinilo regularnim. Međutim, ukoliko se ovakve stvari nastave i dalje, bićemo primorani za daljnje djelovanje u svrhu zaštite FK Kozara i fudbalskog sporta u cjelini.