Ako je suditi po “generalci” sa Omarskom (2:0) ekipa Tekstilca spremna je za proljećni dio sezone!

“Krojači” su nakon početnog ispitivanja snaga od sredine prvog preuzeli inicijativu i stvorili nekoliko dobrih situacija pred golom gostiju. Prvo je Prljeta „izbacio“ Janjuševića na lijevom boku, ali njegovo dodavanje ne koristi novajlija Perić koji iz izgledne pozicije prebacuje okvir gola. Sa suprotne strane terena agilan je bio ofanzivni bek Živković, a nakon jednog od prodora idealno je “po zemlji” uposlio Prljetu, međutim udarac veziste nije završio u mreži. Novu izglednu situaciju za Perića je pripremio iskusni Đuričić, ali je brzonogi ofanzivac ponogo prebacio okvir gola. Na kraju, sa distance je pokušao i Janjušević, ali je golman Omarske zaustavio udarac.

Obje ekipe u nastavak su ušle opreznije, a najbolju priliku propustio je Janjušević kada je, na dodavanje Kojića, iz neposredne blizine propustio da loptu pošalje u mrežu. Ipak, „krojači“ nisu posustajali, a nagrada je došla u posljednjoj trećini susreta. Lazar Vuković bio je siguran sa bijele tačke, poslije prekršaja defanzivca Omarske nad rastrčanim Kojićem, da bi u smiraj susreta jednu polukontru iskoristio Janjušević i postavio konačan rezultat.

Tekstilac za sedam dana na Gradskom stadionu u Derventi dočekuje banjalučki Željezničar u prvom kolu nastavka prvenstva, dok Omarska na svom terenu dočekuje Sutjesku iz Foče.

Tekstilac: Simić, Živković, Vuković, Jolović, Ćorić, Hamzić, Đuričić, Prljeta, S. Perić, Janjušević, Kojić. Još su igrlai: Marić, Bašić, Perić, Ignjić, Kušljić, Teofilović, O. Perić.

Omarska: Ml. Jokić, Anđić, Nišević, Romanić, Ratković, Marmat, Zdjelar, Rosić, Vračar, Gavranović, Jaćimović.

“Derventa caffe”