Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija napravio je rezime sezone, te najavio planove banjalučkog kluba za budućnost.

Borac je sezonu završio na drugom mjestu, te četvrtu godinu zaredom izborio evropska takmičenja. Pored toga osvojen je i Kup Republike Srpske. Sezona je bila turbulentna. Borac je ispao u evropskim takmičenjima, zatim je trener Lalatović podnio ostavku a u proljećnom dijelu došlo je i do promjena u rukovodstvu. Predsjednik kluba Milan Tegeltija je istakao da su rezultati relativno uspješni.

– Ovo možemo smatrati relativnim uspjehom. Tek osvajanje titule i iskorak u evropskim takmičenjima (ulazak u grupnu fazu) ćemo smatrati potpunim uspjehom. Već u ovom prelaznom roku činimo maksimalne napore da značajno ojačamo ekipu za narednu sezonu i konkurentnost u nadolazećim evropskim kvalifikacijama. U kvalifikacijama koje se igraju 27.jula imaćemo znatno jaču ekipu od one koja je igrala prethodnu sezonu i pokušati da naravimo iskorak u evropskim takmičenjima. Međutim, dovođenje pojačanja nije video igrica niti su igrači roboti ili softveri koji uvijek rade i igraju isto po zadanim parametrima. Bez obzira koliko bili kvalitetni, prema analizama koje radimo, u dovođenju pojačanja su mogući promašaji jer neki igrači jednostano ne proigraju na očekivanom nivou, iz puno mogućih razloga. Zbog toga, da bi smo sledeće sezone ostvarili potpuni uspjeh i ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja realno su potrebna 3 prelazna roka ( uključujući sadašnji , jesenji i sledeći ljetnji) u kome filtriraju prava pojačanja a ekipa dobija homogenost, kompaktnost i kvalitet na svim pozicijama, uz jak roster igrača koji su u rotaciji tokom sezone u više takmičenja- navodi se u objavi predsjednika Tegeltije

U Borcu ističu da je cilj da se ekipa maksimalno pojača u skladu sa ambicijama.

– FK Borac sa svim svojim kapacitetima preduzima maksimalne napore kako bi do kraja prelaznog roka pripremio i ojača ekipu za narednu sezonu i evropske kvalifikacije koje nam dolaze. Naši skauti su aktivni ne samo u BiH i regionu nego i u cijeloj Evropi te nekim prekookeanskim zemljama. Sa nekim sadašnjim igračima ćemo produžiti ugovore, sa nekima ćemo se pozdraviti i poželjeti im sreću, a sve u skladu sa preporukama stručnog štaba i sportskog sektora kluba, na osnovu njihovog učinka i kvaliteta u sezoni koja je protekla. Još jednom posebno želim da čestitam svim navijačima FK Borac na osvajanju drugog mjesta i ulasku u Evropu uz preskakanje jedne stepenice kvalifikacija. Pravimo evropski Borac! Aj Borac – naveo je Tegeltija.