“Kralj slobodnjaka”Siniša Mihajlović je porijeklom iz Kukulja, pitomog sela srbačke opštine, a novi kralj stiže iz okoline, u pitanju je David Vuković, vunderkind banjalučkog Borca, koji ove godine na pozajmici igra sjajno u dresu prvoligaša iz Laktaša.

A sve to pokazao je i u finalu Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, kada je pravom bombom pogodio same rašlje Ćetkovićevog gola. Iako su Laktaši izgubili (1:2), potez Vukovića oduševio je sve. A, ono što je možda još važnije, on nije pao slučajno….

-Imao sam osjećaj da će ući. Naravno, želja uvijek postoji, to nije sporno, a igrali smo odlično, pogotovo prvo poluvrijeme, i nagrađeni smo za tu hrabrost i mojim pogotkom – kaže skromno Vuković.

A, kako kaže baš ti slobodni udarci su njegova specijalnost.

– Nije to slučajnost. Najviše ima rada. Već godinama poslije treninga ostajem i šutiram slobodnjake. Prešlo je u rutinu, ovo mi je prva seniorska sezona, ali već imam 15 golova iz slobodnih udaraca zajedno sa mlađim kategorijama. Da je bilo malo sreće, bilo bi ih barem duplo, jer puno puta lopta je završila u okviru, a ne u golu, ali leći će i tih nekoliko milimetara – priča Vuković.

A, ove sezone blistao je u dresu Laktaša. Upisao je osam pogodaka, i još toliko asistencija, a tek mu je 19 ljeta na leđima. I sam prizna da je dolazak u redove novog prvoligaša bio pun pogodak.

– Zaista sam zahvalan Laktašima na svemu, prava sredina za mladog igrača. Ovdje sam se fudbalski usavršavao, bilo je uspona i padova, ali rastao sam zajedno sa ekipom. Igrali smo lijep, napadački fudbal, i mislim da smo uz još jednu ili dvije ekipe obilježili fudbalsku godinu u Republici Srpskoj – ističe David Vuković.

Šta dalje, još ni sam ne zna.

– Još uvijek ne znam ništa, kako god bude neće mi biti krivo. Vrijeme radi za mene, najvažnije mi da igram, a kad sam na terenu biće i golova – ne krije Vuković.

Srpska odavno nije imala ubojitijeg izvođača slobodnih udaraca, a tek mu je 19. godina…..