Ako su Laktaši u subotu epicentar fudbalskih dešavanja Republike Srpske, onda s pravom Šipovo tu ulogu preuzima u nedjelju!

Naime, u meču 21. kola na drugoligaškom Zapadu sastaju se trećeplasirani i četveroplasirani tim, ali oba s realnim ambicijama da i te kako poprave plasmane, a to su Gorica i trnska Sloga. Pored rezultatskog značaja koji je nesumnjiv, u igri će biti i događaji od jesenas.

Naime, na zelenom terenu Gorica je odnijela pobjedu u Trnu (1:3), ali zbog proceduralne greške na izmjene gostiju koje nisu odrađene u tri intervala, Sloga je za “zelenim stolom” došla do pobjede 3:0, i tada su, čini se na realaciji Šipovo – Trn iskopane “ratne sjekire”, koje još uvijek mogu biti i te kako opasne.

A, kada zanemarimo taj aspekat, oba tima imaju i te kako šta pokazati u ovom meču. Domaćin na krilima sjajne publike, a očekuje se četverocifen broj navijača, uz odličan tim predvođen ubitačnim tandemom Malinović – Peno i predvođeni sa klupe mladim i ambicioznim Duškom Sakanom igra lijep, dopadljiv i možda najvažnije gledljiv fudbal.

S druge strane četa iz Trna sastavljena od domaćih snaga predvođeni legionarima iz Brazila privlači i te kako pažnju. Gotovo svaka utakmica tuce golova, pa zato i ne čudi da četa Predraga Majkića spada u najuži krug favorita da se okiti titulom. Uz sve to, imaju i vjernu publiku, popularne “Bitange” i na ovom gostovanju biće 12. igrač svom timu, ali ne treba zaboraviti da će biti u velikoj manjini na stadionu u Šipovu.

Radujemo se derbiju i čekamo ga kao svetkovinu. neku pobijedi bolji, srećniji i spretniji, kako na terenu, tako i na tribinama…..