PIŠE: doc.dr Dejan Lolić 

Ovaj 15. maj ostaće upamćen kao crni dan fudbala Republike Srpske.

Kompletno rukovodstvo FSRS i njegovi predstavnici u FSBiH treba da odgovore ko je kriv za ispadanje četiri kluba RS iz Premijer lige BiH. Pored moralnog čina i ostavke, oni moraju ostaviti jasne tragove naslednicima zašto su srpske interese podredili Sarajevu, a ne Banjaluci.

Najveću odgovornost za tragediju Borca ima aktuelno rukovodstvo koje je svojim sumnjivim ugovorima u zimskom prelaznom roku dovelo 15 igrača za koje su iz Borčeve kase izdvojili preko 300.000 KM, a nekima od njih i po 5.000 KM platu, a od kojih neki nisu igrali ni jednu utakmicu otkada su došli u Banjaluku! Neko se tu dobro omrstio na račun Borca, Banjaluke i svih njenih građana.

Porazne su činjenice da grad Banjaluka manje izdvaja za Borac od Bijeljine, koja ima znatno manji budžet za FK Radnik iz Bijeljine. Pa  Laktaši imaj prvoligaša u košarci, Krupa će ga imati u fudbalu, a grad koji je bio poznat po sportu nema nikoga. Kako je to moguće?

Gradska obećanja o izgradnji pomoćnog terena za FK Borac data prije četiri godine su ostala samo mrtvo slovo na papiru,  i onda nije ni čudno zašto FK Borac više liči na legiju stranaca kad omladinski pogon nema gdje da trenira. Naša djeca su prepuštena ulici, a iz raznoraznih bjelosvjetskih rupa dovodimo igrače sumnjivih kvaliteta.

Zato gospodo, papir u ruke i kolektivne ostavke, za spas Borca, ali i fudbala u Republici Srpskoj.