Veselin Vidović ,nekadašnji stub odbrane prnjavorskog Ljubića, sada je član drugoligaša  iz Švajcarske FC Uzwil, koji ove sezone izborio plasman u viši rang takmičenja. Vidović je u svoj karijeri  pored prnjavorskog tima, nosio i dres  Crvene Zemlje (Nova Ves), te  srbačke Sloge.

Život u Švicarskoj  je fantastičan. Jeste skup,  ali su primanja  dobra pa se sve nekako uklopi . Što se tiče fudbala, sve je vrhunskom  nivou  od stadiona, preko terena, savršenstvo! Nije teško na dobro se naviknuti – ističe Vidović, koji je za naš portal podsjetio i na svoj fudbalski put:

Fudbal sam počeo da treniram od svoje  osme  godine u prnjavorskom Ljubiću gdje sam igrao u seniorskom pogonu  kad je Ljubić igrao u  Prvoj ligi RS. Onda sam  prešao u  nekadašnjeg  prvoligaša iz Nove Vesi   gdje sam  proveo dvije godine, slijedi   Sloga iz Srpca, odakle sam se  zaputio u Švajcarsku  u Uzwil gdje sam već tri godine. Naš fudbal puno zaostaje za Evropom,  ali nadam se da će biti bolje – istakao je 26-ogodišnji Veselin Vidović, koji je u protekloj sezoni postigao pet pogodaka.

Dodao je da i u Švajcarskoj rado čita naš portal, za koji ima samo riječi hvale. O Životu u “obećanoj zemlji ističe još:

Družim se sa ljudima sa Balkana. Ima dosta naših igrača,  jer klub se zove FK Srbija Uzwil i sastavljen je od igrača iz Srbije   plus  nekoliko stranaca . Druga liga Švajcarske je veoma kvalitetno takmičenje, ima i veliki broj stranaca, što samo pokazuje njen kvalitet. Ovdje sada pomalo vlada razočarenje u fudbal, jer je reprezentacija po njima dosta rano ispala sa takmičenja, a očekivanja su bila velika – zaključio je Veselin Vidović, jedan od fudbalskih legionara sa naših prostora.

G. Popović