Novo rukovodstvo PFS Banjaluka samo dan nakon preuzimanja ovog tijela donijelo je nekoliko važnih odluka, a među njima svakako se ističe o izbacivanju iz “bundeslige” Mladosti iz Bajinaca i Borca iz Šibovske, klubova oji su ljetos napustili PFS Gradiška.

Odluku prenosimo u cjelosti…

 Upravni  Odbor  Područnog fudbalskog saveza Banja Luka donio je jednoglasnu odluku kojom se stavlja van snage odluka raspuštenog Upravnog odbora  o prijemu klubova  FK Borac Šibovska i FK Mladost Bajinci u takmičenje područne fudbalske lige Banja Luka, a koja je bila protivna aktima FSRS i zbog koje je i došlo do suspenzije ranijeg predsjednika Ilića.

 Odluka da se ova dva kluba brišu iz takmičenja donesena je poštujući legalne propise FSRS, posebno odredbe Statuta FSRS kojima je regulisano pitanje promjene teritorijalnog područnog fudbalskog saveza.

 Na ovaj način, novo rukovodstvo PFS BL na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, prekida sa praksom dosadašnjeg rukovodstva PFS BL, odnosno sa donošenjem odluka protivno Statutu FSRS, Statutu PFS BL i želi da pokaže da će se u svom djelovanju držati isključivo akata i normi kako FSRS, tako i PFS BL.

 Naše sportske prijatelje iz ova dva kluba, molimo da ovakvu odluku, ne shvate kao akt usmjeren protiv njih, nego isključivo kao akt usmjeren ka poštovanju propisa FSRS i PFS BL.

 Zahvaljujemo im se na fer i sportskom ponašanju za vrijeme nastupanja pod okriljem PFS BL, te ih pozivamo da svoj status riješe u skladu sa najvišim aktima FSRS, a mi im kao iskreni sportski prijatelji stojimo na usluzi na tom putu.

 U nastavku sjednice Upravnog odbora imenovani su i novi članovi takmičarskog organa i Komisija za status igrača.