Prvomajski praznici uvijek su asocirali na druženja, a pred ovogodišnji tog gesla se drže i u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Srbac, koji su na jednom ranču ugostili svoje kologe iz Gradiške i Laktaša, a ova tri saveza čine jedan konstituent, UFSI PFS Gradiška.

Inače, zbog brojnih obaveza, kako sudija, tako i kontrolora, druženje je “poranilo” dva dana, ali dobre atmosfere nije nedostajalo. Domaćin se potrudio da “nema da fali”, i ića i pića, ali i dobre muzike.

Specijalno za ovu priliku stigao je harmonikaš, koji prati Baju Malog Knindžu, i hitovi su se redali kao na traci.

“Što si život, što si žene tako rano odbacio, mlad si da ti život vene, nedaj se generacio”…..Pjesma možda i nije prikladna za sudijsku branšu, ali i te kako primjenljiva za sve životne izazove.

Inače UFSI PFS Gradiška nalazi se u velikoj ofanzivi, jer žele stvoriti novi sudijski kadar, a sve više je polaznika i mladih koji žele da se bave ovim poslom, koji je možda sve, ali nije lagan.

Imaju i arbitri pravo da se provesele. možda na našim stranicima najviše ih prozivamo, ali i oni su samo ljudi od krvi i mesa. Najvažnije da greška nije namjerna, onda je sve lakše. I da im svima bude uspješno ovog vikenda…..