Naš portal zatrpan je ovih dana mejlovima, porukama i drugim sredstvima komunikacija, a vezane su za prvoligaške sudije Velimira Drinića i Marka Maksimović iz Modriče. Problem je kada sude, ali izgleda problem je i kada ne sude, jer neki klubovi su tražili njihovo izuzeće.

Tako je za srijedu, u Modriči, planirana revanš utakmica baraža za popunu Regionalne lige RS, grupa “centar”, gdje se sastaju domaći Dobor i Budućnost iz Gornje Slatine. Dobor je prvi meč dobio sa 2:0, a komesar za suđenje Joco Radić odredio je sudijsku trojku za ovaj meč. Na “centru” je Velimir Drinić, a pomagaće mu: Marko Maksimović i Stefan Milinković. Oglasila se Budućnost, koja je još 12.10.2022. godine, tražila izuzeće sudija Drinića i Maksimović, te je pitanje da li će doći na revanš.

Prenosimo njihovo saopštenje na zvaničnoj fejsbuk stranici kluba:

Kratak zakašnjeli osvrt na prošlu baraž utakmicu…
Stadion Viledž Park u G. Slatini, u 18 časova je zakazan prvi od dva meča između naše ekipe i momaka iz ekipe F.K. Dobor (Modriča).
Nije sudio Maksimović i Drinić = Nije dogovorena utakmica!
Stadion je posjetila mnogobrojna publika, i igrači iz najmanje 10 klubova koji nisu igrali tu nedjelju, naravno nije bilo predstavnika Opštinskog FSS da podrže klub koji pripada istom. Klub koji igra baraž! Oni gledaju samo Gradski klub Borac, a, kad Borac igra nešto bitnije svi igrači deoskih klubova i članovi uprave dođu da podrže. Fudbalski savez nikada nije pomogao nekim klubu sa sela u nekom sporu sa drugim savezima, stalno isti članovi samo mijenjaju fotelje i uloge, čak su rehabilitovali i penzionere od 80 i nešto god. da nešto doprinesu ili da ga uhljebe, pokazaće se. Hvala momcima iz ostalih klubova sa opštine koji su došli da nas podrže i da navijaju za nas! Odužićemo se.
Utakmica je krenula jakim tempom od prvog minuta, domaći igrači su uspostavili dominaciju i nisu iskoristili psr dobrih šansi da bi stigla osveta i gosti dolaze u vođstvo. Domaći nastavljaju još jačim tempom i sudija dosuđuje zaslužen 11-erac, domaći nisu iskoristili. Posle toga glavni sudija Radić uzima inicijativu kartoni za domaće a za goste ne. Sudija Radić koji posle toga po benzinskim pumpama priča da nije vidjeo luđih ljudi od Slatinaca a i sam vuče Slatinske korijene. Najmanje dva 11-erca propušta da dosudi, gostima možda i dva crvena propušta dati zbog malo jačih startova. Al nije ni bitno gosti su bili muška i fer ekipa! Domaći još više pojačavaju a linijski sudija Lukić preuzima dirigentsku palicu i šou se nastavlja, poništava dva gola domaćima!
Kod jednog poništenog gola kaže lopta napustila teren van granica gol-aut linije, nismo znali da nam je linija kao zmija kad ide krivudava. Gosti kasnije dolaze do 0-2 i ostvaruju pobjedu. Čestitamo im!
Dobili smo i od njih pohvale za igru i požrtvovanost.
E, sad…
Sutra se igra revanš utakmica na stadionu Dr. Milan Jelić, da ludilu ne bi bio kraj gle čuda meč će suditi Gospoda Drinić i Maksimović!
Sudije koje su više puta osvanule u crnoj hronici od čitulja. Sudija Drinić vjerovatno hoće da obori sopstveni rekord u prekidima, prošlo kolo je dobio pesnicu u 7 minutu meča.
Taj sudijski dvojac nam je u bliskoj prošlosti nekoliko puta pravio lakrdiju od utakmice a protiv ekipe Pelagićeva masakr, 27 faulova na 16-17 metara, bio bi i još koji ali nestalo maslačaka nisu imali za šta igrači Pelagićeva zapet. Iako smo posle te utakmice poslali dopis da tražimo izuzeće tih sudija i da nećemo igrati gdje oni budu delegirani, savez opet čini isto. Naš dopis ima i na Pravda.bl…može se naći. Najavljujemo stopostotnu lakrdiju suđenja sutrašnje utakmice! Portal Pravda.bl odmah danas može početi pisati članak o dotičnima.
Zbog sveopšte situacije i namjernog delegiranja dotičnih sudija F.K. Budućnost će razmisliti dal će uopšte doći da odigra meč.
Kazna jedna manje više, svakako stalno plaćamo nešto.
Napomena: F.K. Budućnost nema apsolutno ništa protiv ekipe F.K. Dobor, nikakav medijski linč protiv njih, sve dobri momci i dobra ekipa, obadvoji smo pokazali neki dan da smo zasluženo u baražu. Imamo protiv grobara fudbala posebno ovog što mi popularno nazivamo “seoski fudbal”.
Odvajamo svoje vrijeme i novce da se družimo, zabavimo i igramo, a od nas se pravi lakrdija.
Pozivamo klubove saveza Modriča i Šamac da se pridruže otporu ovoj diktaturi u foteljama koji nisu šutnuli mačku sa praga a kamoli loptu
, stoji na fejsbuk stranici FK “Budućnost” iz Gornje Slatine.

Zanimljivo je da su iz ovoga kluba, još 12.10.2022. godine, poslali dopis o izuzeću Drinića i Maksimovića, nakon utakmice Budućnost – Pelagićevo 21 i u kojem su sudije bile u glavnoj ulozi.

FK “Budućnost” uputio je zvaničan dopis komesaru za suđenje Joci Radiću da promijeni Drinića i Maksimovića, jer u protivnom neće sutra igrati revanš utakmicu.

Ostaje da se vidi, kako će se ovaj slučaj završiti.

Da podsjetimo, proteklih 14 dana, upravo ove sudije su bile u žiži javnosti, na utakmicama na regionalnom “centru”, Hajduk – Naša krila i u nedjelju Željezničar – Vučijak, koja je prekinuta.