FK Radnik dobio je poziv za učešće na Gotia kupu, koji važi za najveću svjetsku omladinsku fudbalsku smotru!

Turnir se održava svake godine sredinom jula u Geteborgu i traje 7 dana, a okuplja preko 1.700 ekipa iz 80 zemalja svijeta. O kakvom se turniru radi tradicija održavanja 50 godina, a do sada učestvuju neka od najvećih fudbalskih imena svijeta kao što su Andrea Pirlo, Čabi Alonso, Alan Širer, Ze Roberto, Zlatan Ibrahimović, Emanuel Adebajor…

Gotia kup sa svojom velikom organizacijom najviše podsjeća na Olimpijske igre. Imajući u vidu broj učesnika na jednom mjestu, posebno je uzbudljivo spektakularno otvaranje turnira na stadionu Uleva pred 50 hiljada gledalaca.

Posrednik u dobijanju poziva za učeće na turniru bio je bivši igrač Radnika Marko Babić, koji posljednjih 10-ak godina živi i radi u Švedskoj, a ljubav prema fudbalu nastavio je kroz trenerski posao u omladinskom i seniorskom fudbalu u ovoj skandinavskoj zemlji. Marko je kroz svoje fudbalske kontakte upoznao organizacioni odbor Gotia kupa o značaju FK Radnik na ovim prostorima, a prilikom povratka kući za praznike iskoristio priliku da donese VIP poziv za svoj Klub.

Marko će biti i domaćin Radniku tokom turnira i velika pomoć u realizaciji putovanja u Geteborg.