Da je naše društvo odavno izgubilo kompas i da nam više ništa nije sveto, poznato je odavno. Na žalost, nemamo više pijeteta ni prema poginulima, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Umjesto da fudbal ljude spaja, a memorijalni turniri mlađe generacije podsjete na sve one koji su se časno borili u odbrambeno-otadžbinskom ratu, došli smo u situaciju da fudbalski teren postaje ring, a u centar pažnje dođu oni koji svojim ponašanjem potvrde da im nije mjesto u sportu.

Posljednji takav primjer desio se u Kožuhama kod Doboja, gdje je održan Memorijalni noćni turnir “Ilina 2022”, gdje su učestvovale ekipe: Rudanke, BSK iz Bušletića, Trebava iz Osječana i Hajduk iz Kožuha.

U finalnoj utakmici, između Trebave i Hajduka, sve je bilo “nabrijano”, sa puno tenzija, kao da je u pitanju finale Lige šampiona, da bi se kulminacija desila u 62. minutu, kada su fudbaleri Trebave fizički napali sudije utakmice.

Tada je napadnut glavni sudija Stefan Stevanović iz Stanara i njegov pomoćnik Danko Šljivić iz Doboja, a očevici kažu da su učestovali igrači Trebave: Danijel Goranović, Dejan Cerovac i Branislav Malčić. Pogledajte video materijal.

Dešavanja u Kožuhama, upalila su crveni alarm među sudijama, koji su ogorčeni ovakvim ponašanjem pojedinaca protiv kojih su podnijeli i disciplinske prijave, pa očekuje adekvatne kazne, jer u protivnom slijedi bojkot utakmica Trebave iz Osječana.

Na žalost, i prošle godine na ovom turniru, ista ekipa je prouzrokovala probleme, pa su se sudije povukle su turnira, a završnicu sudile sudije, koji su u fudbalskoj penzije.

Za kraj, ostaje gorak okus nakon ove bruke, jer pojedinci, skrnave naše svetinje.