Utakmica posljednjeg 30. kola Regionalne lige RS, grupa „centar“, u Doboju između Željezničara i Vučijaka, prekinuta je već u 8. minutu, prema izvještaju službenih lica, nakon što je golman Vučijaka, Dragan Bogdanović udario u predjelu lica glavnog sudiju Velimira Drinića iz Modriče.

Domaćin će utakmicu dobiti službenim rezultatom, igrač kaznu, a sudija Drinić će nastaviti i naredne sezone da bude u glavnoj ulozi kada budu prekidi, (ne)sporne situacije, biće najčešće pominjano ime u klupskim saopštenjima i slično. Zato što su sudije zaštićena vrsta, dok nekome, kao Bogdanoviću, ne prekipi.

Ne želeći da branimo incident, ali je već postalo simptomatično da su u centru pažnje, u većini slučajeva, prvoligaške sudije na nižim ligama. Prošle sedmice smo pisali i postavili opravdano pitanje odgovornima u Fudbalskom savezu RS dokle će se prvoligaške sudije „iživljavati“ nad nižerazrednim klubovima, ali i dalje nemamo odgovor.

Vrlo je interesantno da upravo te prvoligaške sudije i nisu omiljeni među klubovima, jer često ne sude po Pravilima fudbalske igre, nego po nečijim instrukcijama ili po svojoj „savjesti“.