Zvanična stranica Fudbalskog saveza Republike Srpske (fsrs.org) još jednom je nasmijala ljubitelje fudbala.

Po ko zna koji put demantovali su sami sebe, pa tako u vijestima od 5. novembra dominira naslov “FSRS vraćen u normalne tokove”, a onda sedam dana kasnije stiže naslov ” Otkazana 24. sjednica IO”!

Da, za danas je bila zakazana sjednica Izvršnog odbora, ali u šturom obrazloženju piše da je nekoliko članova IO bilo spriječeno da dođe na istu, i da se sjednica odgađa do daljnjeg!

Jeste, kada bi vjerovali fsrs.org.

Prava istina je da većina Izvršnog odbora FSRS ne želi više gledati Milu Kovačevića, jer ionako mu slijedi smjena u narednim danima. Valjda je i ta smjena ono iz naslova “FSRS vraćen u normalne tokove”.

Uskoro opširnije sa lica mjesta, jer naš portal ionako je čitan u Aleji Svetoga Save.

I, još nešto…

U svim medijima bliskim istražnim organima i Tužilaštvu BiH pored imena “12 žigosanih” za sada, kao najvažnije karike akcije kodnog imena “VAR” spominju se Miloš Gigović i Zoran Grbić. Da, gospodo, oni nisu pali sa Marsa, oni su dio korumpiranog sudijskog sistema FSRS.

Mogli ste barem nekim šturim saopštenjem obratiti se javnosti, nešto slagati, prevaliti preko jezika, ograditi se kao kompanjon Dino Begić, koji je poručio da je hapšenjima nanesena nemjerljiva šteta fudbalu BiH.

Ali vama nije do saopštenja, jer od svake škripe guma, malo jačih otvaranja vrata, galame i vike…vidite specijalce SIPA. Tako je to, kad dođeš na red. Znaš da si donji, a ne znaš koji si po redu. Federaciju je zahvatio prvi talas, kako reče naš vjerni čitalac – komentator “Toljaga”, na potezu Prijedor – Gradiška, malo bi bila i dva autobusa.

Škrippppp…….