Borac i Sloboda odigrali su pravi derbi u trećem kolu na drugoligaškom Zapadu, koji je na kraju završen miroljubljivo (1:1). Gosti iz Novog Grada imali su pobjedu u džepu, ali fudbal je još jednom pokazao da je nepredvidiv i da se igra do poslednjeg sekunda!

Pred prilično popunjem “Đolovima” viđena je prava fudbalska predstava u kojoj je  publika mogla da uživa. Sloboda je do prednosti došla u 58. minutu kada je grešku domaće odbrane  iskoristio rezervista Bogoljub Savanović za 0:1. I Kada su svi na stadionu očekivali posljednji zvižduk glavnog sudije iz Dervente, domaća ekipa stiže do izjednačenja preko Stefana Štrbaca, koji je majstorski izveo slobodnjak i pogodio za  1:1 i veliko slavlje domaće publike.

BORAC (KD) – SLOBODA (NG) 1:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Savanović (58), 1:0 Štrbac (90+3). Stadion: “Đolovi”. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Railić (Derventa). Pomoćnici: Darko Vukojević (Doboj) i Aleksandar Šarčević (Doboj).  Delegat: Saša Komar (Laktaši). Žuti kartoni: Pekić, Čavka(Borac), Majkić, Kovačević, Žujić, Tica, Brkić, Matović (Sloboda).

Borac: Krivdić, Pekić (od 81. Tica), Radaković, Čavka, Štrbac, Burazor, Pralica, Đenadija, Šakić  Pušibrk (od 81.Dedić), Jaćimović (od 9. Halilović).

Sloboda: Majkić, Tica, Ćulibrk (od 87. Mikić), Matović, Brkić (od 54. Savanović), Antonić , Muzgonja, Kovačević,  Žujić, Elijazović (od 46. Mijić),Topić.

G. Popović