Kao i većina prvoligaša Srpske i derventski Tekstilac u drugi dio seozne ulazi sa malim brojem odigranih test utakmica, jer su teške vremenske neprilike napravile probleme na Gradskom stadionu u Derventi.

Odgađanje šampioanta Srpske i bolje vremenske prilike narednih dana, stvoriće uslove za izlazak na stadion prvoligaša.

-Vremenske neprilike i težak teren pokriven snijegom, stvorili su nam probleme u ovom pripremnom dijelu. Na sve to ekipa je ostala bez nekoliko igrača, a tu su se nadovezale povrede Perića, Đekića i Đuričića i to je veliki udarac za našu ekipu. Blizu smo cilja koji je Uprava pred nas postavila, a to je ulazak u Ligu za prvaka –  ističe  Marko Stojić, trener derventskog Tekstilca.

Stojić dodaje da bez obzira što su blizu cilja, u nastavak ulaze kao da je početak sezone.

-Cilj je jasan od prvog dana kada sam stigao i zaista smatram da Dervenćani zalužuju gledati najbolje ekipe. Veliku minutažu u nastavku dobiće igrači iz našeg omladinskog pogona, te će to biti prava prilika da vidimo gdje se nalazimo i na koga možemo računati naredne sezone. Ako obezbjedimo plasman u gronji dio tabele, imaće ispred zaista kvalitetne i ozbiljne ekipe – kaže Stojić.

“Krojači” su od šest planiranih test utakmica odigrali samo četiri u kojima su upisali tri poraza i jednu pobjedu, ali većinu su igrali u dosta izmjenjenom sastavu, te bez nekoliko prvotimaca. Kapiten Dervenćana golman Dejan Plisnić, smatra da su u nastavku najvažnije utakmice protiv Sutjeske i Napredka na domaćem terenu.

-U tim utakmicama tražimo četiri boda sa kojima bi bili sigurni u Ligi za pravaka, koja je cilj od početka sezone. Nije sjajna siuacija, ali mi koji smo tu da ćemo sve kako bi na najbolji način otvorili proljećni dio sezone. Veliki problem je to što smo većinu priprema radili u dvorani, ali nadam se da će nas vrijeme poslužiti narednih dana, te da ćemo odgađanje šampionata što bolje iskoristit i spremni dočekati Sutjesku –  kazao je Plisnić.

Štoper kluba sa Ukrine Aleksandar Kovač smatara da ekipa ima snage da se izbori za Ligu za prvaka, te da će odgađanje prvenstva dobro doći ekipi.

-Sigurno da je dobro što su prolongirali početak za sedam dana. Nadamo se da ćemo narednih dana imati lijepo vrijeme, te konačno izaći na stadion i uigravati se za susret sa Sutjeskom – rekao je Kovač.

U nastavku sezone Tekstilac ulazi bez novih imena, a od ranije je poznato da su klub napustili Aleksandar Milaković, Dejan Zarić, Dušan Marić i Suzan Brković. Zahvaljući ljepšem vremenu, Tesktilac će danas odigrati generalku protiv Ljubića iz Prnjavora u Banjaluci.

Tri mlada “krojača” na probi u Italiji

Trojica predpionira Fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente uzrasta 2005. Godište, Muamer Hamzić, Nemanja Martić i Dario Đukić nalaze se probi u Italiji u Ređo di Kalabriji. Oni su na skeneru jednog od menadžera Atalante, a u Italiju su otišli na preporuku Dervenćanina Hajrudina Nuhića, koji je trenutno trener u Belgiji.

-Dječaci su zadovoljni sa prijemom, oduševljeni su sa uslovima koji imaju u Italiji u klubu Ređo Kalabriji koji posejdeuje sedam terena sa vještačkom podlogom – rekao je koordinator Omladinskog pogona Tekstilca, Dejan Plisnić.

“Radio Derventa”