Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona “Luke” u Mrkonjić Gradu nastavljeni su nakon sedam dana prekida zbog kiše. Naime, kiša i loše vremenske prilike radnicima i mehanizaciji “Mrkonjić puteva” nisu dozvoljavla da rade  cijelu prošlu sedmicu.

Prestanak padavina u subotu i “cijeđenje” podloge omogućili su u ponedjeljak građevinskoj operativi da nastave radove u punom kapacitetu. Mehanizacija radi na nasipanju i valjanju podloge terena, za završni sloj podloge. Ako posluže vremenske prilike, za očekivati je da će taj dio posla biti završen do kraja mjeseca. Privode se kraju radovi i na  iskopu i betoniranju kanala oko terena.

Dobro napredju radovi i na postavljanju metalne ograde oko terena. Riječ je o ogradi sa mrežama visine šest metara i 25 centimatara. Ograda se postavlja sa tri strane terena, osim uz tribine stadiona. To je značajno, jer za vrijeme mečeva lopta neće izlaziti van prostora stadiona.

U upravi Fudbalskog kluba Sloboda i lokalnoj upravi ističu da su zadovoljni kvalitetom i dinamikom radova.

-Dosta posla je urađeno. Nadamo se da će nas poslužiti vremenske prilike da se prije snijega privedu kraju svi građevinski radovi. To bi bilo od velikog značaja – kaže predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.

Inače, radovi na rekonstrukciji stadiona počeli su prije pedesetak dana. Vrijednost projekta je 400 hiljada maraka, a radove izvodi preduzeće “Mrkonjić putevi”. Sredstva je obezbjedila opština kroz program kapitalnih investicija.

Tekst, foto i video: Slobodan Dakić