Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona “Luke” u Mrkonjić Gradu nastavljeni su nakon sedam dana prekida zbog kiše. Naime, kiša i loše vremenske prilike radnicima i mehanizaciji “Mrkonjić puteva” nisu dozvoljavla da rade  cijelu prošlu sedmicu.

Prestanak padavina u subotu i “cijeđenje” podloge omogućili su u ponedjeljak građevinskoj operativi da nastave radove u punom kapacitetu. Mehanizacija radi na nasipanju i valjanju podloge terena, za završni sloj podloge. Ako posluže vremenske prilike, za očekivati je da će taj dio posla biti završen do kraja mjeseca. Privode se kraju radovi i na  iskopu i betoniranju kanala oko terena.

Dobro napredju radovi i na postavljanju metalne ograde oko terena. Riječ je o ogradi sa mrežama visine šest metara i 25 centimatara. Ograda se postavlja sa tri strane terena, osim uz tribine stadiona. To je značajno, jer za vrijeme mečeva lopta neće izlaziti van prostora stadiona.

U upravi Fudbalskog kluba Sloboda i lokalnoj upravi ističu da su zadovoljni kvalitetom i dinamikom radova.

-Dosta posla je urađeno. Nadamo se da će nas poslužiti vremenske prilike da se prije snijega privedu kraju svi građevinski radovi. To bi bilo od velikog značaja –kaže predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.

Inače, radovi na rekonstrukciji stadiona počeli su prije pedesetak dana. Vrijednost projekta je 400 hiljada maraka, a radove izvodi preduzeće “Mrkonjić putevi”. Sredstva je obezbjedila opština kroz program kapitalnih investicija.

Tekst, foto i video: Slobodan Dakić