Utakmica 19. kola Područne fudbalske lige igrana u Piskavici između domaće OFK Slobode i Gomionice iz Bronzanog Majdana prekinuta je u 81. minutu, jer su gosti napustili teren!

Do tog trenutka, rezultat je glasio 2:2, ali sastav Gomionice nije želio odigrati tih posljednjih 10 minuta, i tako eventualno doći do boda.

Pred vama je opis službenih lica, a mi ćemo reći da su sudije bile: Nemanja Šestić, Radomir Petković i Borislav Savić, dok je ulogu delegata obavljao Dragan Savić.

– U 80. minutu igrač gostujuće ekipe broj 17 (Dragan Šulić) prilikom nedozvoljenog oštrog starta dobija drugi žuti karton (crveni karton), nakon čega kreće prema glavnom sudiji (Šestić) u namjeri da se obračuna s njim. Glavni sudija se povlači kod delegata gdje dobija uvrede, prijetnje i psovke od pomenutog igrača. Uvrede, prijetenje i psovke su, takođe, bile upućene i prema svim službenim licima na utakmici. Uvrede, prijetnje i psovke su bile sljedeće: “Vi ste majmuni”, “J….mo vam mater”, “Nabijemo na k….c i vas i Savez”, itd…. Nakon toga igrač i kapiten gostujuće ekipe sa brojem sedam (Boško Batar) se sa istim i sličnim uvredama obraća glavnom sudiji, kao i ostalim službenim licima, što je dovelo do toga da glavni sudija pomenutom igraču pokaže crveni karton. Igrači sa brojem 17 i 7 (Šulić i Batar) zajedno sa predstavnikom FK Gomionica Dragomirom Batarom, odlučuju da ne žele nastaviti utakmicu i napuštaju teren. Glavni sudija uz konsultaciju sa pomoćnicima i delegatom konstatuje da nema uslova za nastavak meča i prekida istu. Ponašanje domaće ekipe OFK Sloboda kao i predstavnika kluba bilo je fer i korektno.

Igrači obje ekipe nastavili su druženje u obližnjem kafiću poslije utakmice, a oko 300 gledalaca, otišlo je nezadovoljno sa meča, jer “komšijski” derbi nije dobio epilog na zelenom terenu.

Jedno je sigurno, ponovo će takmičarski i disciplinski organi “bundeslige” imati pune ruke posla, a mi samo možemo da konstatujemo da će najvjerovatnije prekinuta utakmica biti registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist domaće ekipe OFK Sloboda.