Sjajnu jesen i sam vrh drugoligaškog Zapada zamijenili su za proljećnu agoniju. Naime fudbaleri srbačke Sloge ovog proljeća doživjeli su pet poraza u isto toliko utakmica, a posebno bole oni na domaćem terenu od sastava iz Hambarina, Šipova i Novog Grada (Brdo 0:2, Proleter 3:5, Gorica 2:3, Sloboda NG 0:1, FSA Prijedor 0:4). Uz sve to propustili su meč 19. kola i gostovanje u Derventi, ali kako igraju pitanje je da li bi išta mogli napraviti u sudaru sa dojučerašnjim prvoligašem.

Postavlja se logično pitanje šta se to dešava u Srpcu?

Klub ima podršku opštinskih struktura, na njemom čelu je legendarni golman Branko Grahovac, ulaže se u infrastrukturu, uskoro će na upotrebu biti puštene i nove svlačionice, ali sve to gubi sjaj jer nema rezultata na zelenom terenu, a oni su uvijek najvažniji i prate sve ostale aktivnosti u klubu.

Sloga je još uvijek u sredini tabele, imaju 26 bodova, ali u nekom čudnom rasporedu, sa Zapada bi mogle ispasti i tri ekipe, a to gledajući aktuelnu tabelu, naglašava da su srpčani u ovom trenutku samo četiri boda iznad te crte.

Sigurno da četa trenera Slavka Vujića nije preko noći zaboravila da igra fudbal, ali je i činjenica da su u pet utakmica primili 15 pogodaka, tj. tri u prosjeku po meču upalila je crvene alarme. Što prije unutar kluba pogledaju se u oči i kažu jedni drugima šta imaju, biće i bolje atmosfere i rezultata.

Sloga to sasvim sigurno zaslužuje, jer svaki drugi scenario bio bi poguban…..